Kulttuurikummi.

Blogi, maanantaina 16.01.2012

Tänään saan itselleni oman kulttuurikummin. Teosto nimeää minulle oman kulttuurikummin tänään Hämeenlinnassa ja onkin mielenkiintoista nähdä kuka lähtee minua ”opastamaan” tällä saralla. 

Kulttuurikummiprojektin tarkoitus on siis musiikintekijöiden toimesta hieman käydä dialogia meidän sivistyspuolen kansanedustajien ja vaikuttajien kanssa. Ammattimaiset musiikintekijät haluavat tuoda siis oman äänensä kuuluviin ja tutustuttaa meitä musiikintekijöiden työhön ja arkeen. 

Teosto käynnisti kulttuurikummitoiminnan eduskunnassa jo vuonna 2009 ja nyt siis tänään on minun vuoro päästä mukaan ja saada oma kulttuurikummi. Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry on musiikin tekijöiden ja kustantajien voittoa tavoittelematon järjestö. Teosto edustaa noin 25 000 suomalaista säveltäjää, sanoittajaa, sovittajaa ja musiikin kustantajaa.

Illalla kerron teille kuka on kummini.

Viimeinen viikko kohti eduskuntavaaleja starttaa siis tästä. Kalenteri on aivan täynnä Sauli Niinistön kampanjatilaisuuksia tällä viikolla ja kierrän ympäri Hämettä ja Uuttamaatta ja Helsinkiäkin. Kyllä tästä hyvä tulee.

Mutta nyt aamulla hetki töitä koneen ääressä ja sitten Hämeenlinnaan. Ensin siellä Niinistö Cafelle ja sitten Kulttuurikummia saamaan 🙂

Kello 19.04 ja hetki sitten kunnanhallituksesta kotiin. Päivän järkyttävä uutinen oli endurolegendan, ystäväni, Mika Aholan yllättävä ja dramaattinen poismeno. Olen sanaton. Osanottoni Mikan rakkaimmalle ja läheisille.

Kunnanhallitus tänään yksimielisesti läpi. Hyvä niin ja hyvää taustakeskusteluakin tulevasta. Henki on hyvä ja näyttää kantavan hyvin. En nyt sen syvemmin mene kokouksen aiheisiin. Eilen blogissani niitä täällä jo käsittelin.

Olisin mielelläni kirjoittanut laajemminkin päivän tapahtumista, mutta nyt en sitä halua tehdä. Kiitän vain siitä, että sain upean Kulttuurikummin itselleni. Cheek alias Jare Tiihonen oli erityisesti halunnut juuri minun kummiksi ja olinkin enemmän kuin otettu. Hän oli minut ”löytänyt” jo 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaakseen lahtelaisena ja kun ehdokastaan etsi. Ja täytyy myöntää, että tuntui kivalle kun hän sen tänään kaikille kertoi. Yhteinen sävel Jaren kanssa löytyi heti ja sovimme jo tapaamisen eduskuntaankin ja myös levynjulkistamiskeikalle. Tästä se alkaa taas uusi yhteinen tarina.

Nyt päätän tältä päivältä.

Kommentit