Kukonkoivun jokkisradan asia uudelleen valmisteluun.

Blogi, keskiviikkona 30.05.2012

Eilen illalla sain toivotun tiedon Lahdesta. Ympäristölautakunta oli äänestyksen jälkeen päättänyt palauttaa Kukonkoivun jokamiesluokan moottoriradan lupa-asian uudelleen valmisteluun. Asia on siis nyt ainakin hetken voitonpuolella tai ainakin paremmissa puolustusasetelmissa. Suuri kiitos siis lautakunnan kokoomuslaiselle jäsenelle Helena Maattolalle joka asiaan tarttui ja kaikille neljälle muullekin lautakunnan jäsenelle jotka äänestyksessä äänin 5-4 päättivät siirtää asian uudelleen valmisteluun tavoitteena ja ohjenuorana se, että toiminta Hollolan Kukonkoivussa voisi jatkua.

Me motorsportväki kyllä ymmärrämme huolen ympäristöstä ja naapureista. Juuri sen takia olemme paljon tarkempia kuin monet muut mm. siitä miten autoja saa huoltaa, miten niitä saa tankata ja miten suojaus ja varmistus toimii itse kilpailutilanteissa. Meille luonto on siis tärkeä asia hienon harrastuksemme ympärillä. Mutta emme mekään sitä voi hyväksyä, että jos tutkimukset eivät miellytäkään harrastuksemme vastustajia niin sitten seuraavaksi väännetään sellaiset vaatimukset, että niitä ei yksinkertaisesti voi toteuttaa. Kyllä tällä tavalla tästä maasta saadaan lopetettua niin moottoriradat, lentokentät kuin ampumaurheilukeskukset. Kaikki hyviä ja valvottuja harrastuksia tällaisissa paikoissa.

Tässä yksi esimerkki Kukonkoivusta: ‎”Pohjavesinäytteitä on otettu vuonna 2011 2 kertaa ja molemmat olivat ”puhtaita”. 8.5.2012 otettiin maaperänäytteet varikolta ja radalta. Niistä tutkittiin oljyjakeet ja bensiinit. Varikon näytteestä ei löytynyt pitoisuuksia jotka olisi laboratoriossa näkynyt. Radalta löytyi öljyjakeita 17 yksikköä ja ministeriön ohjearvo pilaantuneelle maaperälle on yli 300 yksikköä.”

Miettikääpä sitä.

Mutta nyt asia siis uudelleen valmisteluun Lahden seudulla ja huolehditaan, että nyt päätökset nojaavat faktatietoon eikä vain siihen, että toiminta pitää tavalla tai toisella lopettaa.

Nyt kohti Riihimäen rautatieasemaa ja Helsinkiä. Työt odottavat.

Riihimäen rautatieasemalla. Toi logiikka on ihan selvä, että P on pikajuna ja L on lähijuna. Mutta sen selvittämiseen miksi Pendolino on S tarvitaankin jo kemian oppikirjaa. Nyt mennään…

Juna toi tällä kertaa ajoissa Helsinkiin. Matka sujui riihimäkeläisen kollegani ja ystäväni Aino-Kaisa Pekosen kanssa mukavasti turisten ja mm. Aamupostia lukien.

Ja siitä onkin pakko muutama sananen tännekin kirjoittaa. Päivän lehdessä, Aamupostissa (30.5.2012),  kerrottiin nimittäin näyttävällä jutulla maanantaina Vantaanjokeen tutustuneista Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajista. Toimittaja Tarja Heikkosen lehtijutussa myös ihmeteltiin suuresti että miksi me Riihimäen seudun kansanedustajat emme olleet vaivautuneet paikalle.

Täytyy nyt oikaista ja todeta, että me emme tienneet koko vierailusta, ennen kuin luimme siitä keskiviikon Aamupostista. Vierailu oli nimittäin Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan järjestämä. Syy oli yksinkertainen, me emme kuulu Uudenmaan emmekä Helsingin vaalipiirin kansanedustajiin ja siksi meitä ei kyseiseen tilaisuuteen oltu kutsuttu ja siksi emme mukana olleet.

Tarkistimme vielä töihin päästyämme Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja Tapani Mäkiseltä ja Uudenmaanliiton Tatu Rauhamäeltä, että meitä ei kyseiseen tilaisuuteen oltu kutsuttu edes kyseisen alueen kansanedustajina. Siksi ihmettelimmekin, että miksi toimittajan piti erityisesti lehteen kirjoittaa meidän olleen tilaisuudesta poissa. Ja toki olisimme odottaneet, että toimittaja olisi vähintäänkin sitten itse varmistanut miksi emme tilaisuudessa olleet. Maanantaina kyseisen tilaisuuden aikana itse olin maatilavierailulla tutustumassa suomalaisen ruuantuotantoon ja Aino-Kaisa Pekonen tutustui Riihimäen paloasemaan ja ensihoidon tilaan. Edellisenä maanantaina Aino-Kaisa oli tutustumassa poliisilaitokseen ja minä RiCa OY:hyn ja Allinnan Helmi Asunto-osakeyhtiöön. Eli kyllä tässä ihan joka maanantaikin töitä tehdään.

Sen voi vielä todeta, että olisimme toki mielellämme tutustuneet myös Vantaanjokeen, Riihimäen Veteen ja jätevedenpuhdistamoon ja mielellämme vaikkapa tänä kesänä sellaisen vierailun teemme. Olemme sitten hyvissä ajoin yhteydessä myös Aamupostiin.

Mutta nyt päivä edennyt jo iltapäivää. Kolme valiokuntaa takana ja myös vierailu Motivaan ympäristövaliokunnan kanssa. Niin ja olihan meillä hieman juhlaakin, kun ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa saimme juhlistaa puheenjohtajamme Timo Soinin 50-vuotispäivää. Itse sain johdettavakseni onnittelulaulun kaimalleni ja se tehtiin UAV:n hengessä useamman äänen lisäksi myös useammalla kielelläkin.

Mutta nyt työhuoneessa. Hetki sähköpostien ja kansalaispalautteen parissa ja sitten kllo 14 täysistuntoon.

….

Kello jo paljon. Illalla sain olla mukana Heli Kajon levynjulkistamiskeikalla. Aivan mahtava keikka ja upea esiintyjä ja musiikintekijä. Palaan siihen huomenna. Päivä tai iltapäivä sitten istunnossa. Pitkä istunto ja keskustelua riitti monesta. Mutta nyt kiitän tästä päivästä ja huomenna taas.

 

Kommentit