Heli Kajo! Älä koskaan ikinä muutu. Pysy aina tuollaisena.

Blogi, torstaina 31.05.2012

Eilen illalla sain olla mukana Heli Kajon levynjulkistamistilaisuudessa. Pari vuotta sitten Helin kappale Euroviisuissa kolahti ja sen jälkeen olen tätä levyä odottanut. Nyt upea kokonaisuus kasassa ja mikä upeinta tällainen laulaja ja taiteilija tekee itse musiikkinsa ja levyn jossa jokainen biisi sykkii ja puhuttelee. Uskoin, että Annankadun kulmassa, Euroviisubiisi, olisi paras, mutta ei. Levy on täynnä parempaa. Uskomaton taideteos mitä voi harvasta levystä sanoa. Tästä voi. Le Bonk oli eilen viimeistä paikkaa täynnä ja ensimmäisenä levykeikallaan Heli otti meidät kaikki todellakin mukaan ja eli itse uskomattomalla tavalla, aitoudella, omaa suurta hetkeään.

Nyt levy soi tuossa keittiön masiinassa aamupalan aikaan. Ja olen varma, että levy tulee soimaan niin radiossa kuin biisit keikoillakin.

Kannattaa todellakin tutustua tähän musiikkoon, taitelijaa. Katsokaa ja kuunnelkaa. Ihastukaa. Heli Kajo musiikki hurmasi minut ja sai pitkästä aikaa musiikillaan ja esiintymisellään hymyilemään. Totesinkin Helille keikan jälkeen, että Älä koskaan ikinä muutu. Pysy aina tuollaisena.

 

Mutta työt jo odottavat. Aikainen herätys ja aamusta töihin ja sitten valiokuntiin jne…

Kello 17.03 ja istun hetken työhuoneessa. Ensimmäisen kerran tänään. Aikamoinen päivä jälleen. Valiokunnissa mm. ministerikeskustelu ja asiantuntijakuulemisia. Sitten eduskuntaryhmän työvaliokunnassa hieman alkukesän asioita ja sen perään ryhmässä laajempi keskustelu etenevästä kuntauudistuksesta ja sote-asioiden tulevaisuudesta. Nyt näyttää siltä, että rakenteita saadaan selkeytettyä ja kolmirajaisesta mallista päästään edes kahteen portaaseen. On nimittäin tärkeintä, että palvelut nyt toimisivat sote-puolellakin jatkossa saumattomasti ja oikea-aikaisesti ja oikeatasoisesti. Tässä on valtavia eroja ympäri Suomen ja ihmiset hyvinkin eriarvoisessa asemassa asuinpaikkansa mukaan.

Mutta nyt jo kyselytuntikin takana. Juuri saimme myös tiedon, että Lahti saa hiihtolajien MM-kilpailut vuodelle 2017. Suuri kiitos hakuprosessia vetäneille ja aiheen parissa työtä tehneille. Tämä on todella arvokas juttu Lahdelle ja Hämeelle, mutta myös koko Suomelle. Toivottavasti hiihto ja mäkihyppy saadaan näinä edessä olevina vuosina sille tasolle, että 2017 saamme juhlia Lahdessa jälleen suomalaisia maailmanmestareitakin.

Hyviä uutisia muutenkin Hämeeseen. Työ- ja elinkeinoministeriö on valinnut kunnat syyskuussa alkavaan kuntakokeiluun pitkäaikaistyöttömien työllistymisen tukemiseen ja työttömyyden vähentämiseen. Kokeilu kestää vuoden 2015 loppuun. Saimme mukaan kokeiluun niin Lahden ja koko Päijät-Hämeen seudun, mutta myös Kanta-Hämeestä Hämeenlinnan koko seutukunnan. Hieno juttu ja näin tuloksia ja tuloksia odotamme myös tältä kokeilultakin.

Kokeiluun valittiin nyt seutukuntia ja kuntia, joissa työttömyysaste ja pitkäaikaistyöttömien osuus työttömistä on keskimääräistä korkeampi. Mutta tärkeää oli myös itse haetun hankkeen sisältö ja tavoitteet sekä yhteistyöverkoston monipuolisuus. Kokeiluun hyväksyttiin 23 hanketta, joista 14:ssä on mukana enemmän kuin yksi kunta. Hyväksytyissä hankkeissa on mukana kaiken kaikkiaan yhteensä 61 kuntaa. Itseasiassa nyt mukaan päässeissa kunnissa asuu noin puolet koko maan pitkäaikaistyöttömistä.

Toivotaan, että suurhanke tuottaa hyviä ja myönteisiä tuloksia ympäri Suomen.

Mutta nyt työhuoneessa töiden pariin ja sitten illaksi Alkon hallintoneuvoston kokoukseen.

 

 

Kommentit