Kuka on kuuluisin kesäloppilainen?

Blogi, torstaina 16.01.2014

Kotikunnassani Lopella on tuhansi kesämökkejä ja vapaa-ajanasuntoja. Itseasiassa yli 3400 ja ehkä enemmänkin kun mukaan lasketaan kaikki vanhat talot ja kuivanmaan mökit. Kesällä se tarkoittaa sitä, että parhaana lomakautena juhannuksesta elokuulle Lopen väkiluku tuplaantuun. Talven reilu 8000 asukasta vaihtuu kesän yli 16 000 asukkaaseen ja se näkyy. Ja itseasiassa tämä vapaa-ajanloppilaisten joukko on kiitoksen ansainnut siitäkin, että kuntamme palvelut ovat kehittyneet näin. Moni kauppa tekee nimittäin kesällä sen suurimman tilinsä ja varmistaa elantonsa läpi aina hieman hiljaisemman talven.

Järviä ja lampia Lopella on reilusti neljättä sataa ja ne ovatkin aikanaan olleet se suurin syy näin merkittävälle vapaa-ajanasutukselle. Ja näistä järvistä yhdestä hienoimpaan – eli Puneliaan – ihastui myös aikoinaan itse Marsalkka Gustav Mannerhim. Hän onkin eittämättä kuuluisin kesäloppilainen. Ja edelleen tänäänkin hänen Metsästysmajansa Punelian rannalla on kuntamme suosituin matkailukohde ja paikan nykyiset isännät Majan Herrat Teuvo Zetterman ja Heikki Kujansuu kattavat tänäkin vuonna yli 10 000 vieraalle Marskin lounaan tai illallisen. Ja Lopelta saa ainoana paikkana tuon aidon Marsalkan ryypyn aidolla ja alkuperäisellä Grönvallin sekoituksen reseptillä. Juoma sekoitetaan Marskin Majalla itse ja maku ja väri ovat oikeat. Ja ruoka aina Mannerheimin lempiruuista koottua. Ja niin kuin hyvin tiedämme oli Mannerheimin kirous täydellinen makuaisti ja sen kanssa hän joutui elämään. Vain siis paras oli hänelle kyllin hyvää ja tätä keittiön sääntöä Majan Herrat noudattavat edelleen Marskin Majan pöydissä. Kannattaa tulla tutustumaan.

Marskin Maja myös tänään avatuilla Matkamessuilla Lopen osaston yhtenä pääesittelykohteena. Ja totta kai paikalla myös itse Mannerheim alias Timo Närhinsalo. Ja Marskin Majan lisäksi osastollamme myös kymmenkunta loppilaista muuta matkailualan yrittäjää ja yhdistystä. Tänä vuonna mielenkiintoisena myös Lopen Teatteri, joka tekee helmikuulle paraikaa ulkoilmateatteriin Talvisota-näytelmää. Osastolla mukana myös elämyspalvelu Timeout, Lopen Enduro yli 100 km enduroreitteineen, Moto-Jysky, ja Kartanoputiikki Punainen Tupa ja monta muuta hienoa loppilaiskohdetta. Tämä porukka on tehnyt nyt jo 14 vuoden ajan Matkamessuilla vuodesta toiseen arvokkainta mahdollista pr-työtä kunnallemme ja siitä täytyy sanoa täälläkin iso kiitos. 

Lopen hienot kohteet omalla erämaajärvellä lipuvasta Jalolautasta Riihisaloon ja joka syksyineen Poronpolkuun odottavat jälleen matkailijoita. Ja kun Lopelle matkaa Helsingistäkin vain vajaa tunti niin paikkojamme voin hyvin suositella myös iltavisiiteille. Kurkatkaapa nyt vaikkapa tällä kertaa Jalolautan sivut. Oletteko tällaista missään muualla nähneet ja lautta siis seilaa omalla mökittömällä erämaajärvellä. Ja jotain sykähdyttävää on kerta toisensa jälkeen poiketa myös Kartanoputiikki Punaisessa Tuvassa

Ja muut kohteemme löytyvät täältä: Visit Loppi.

Tervetuloa siis Lopelle – Marskin Kesämökki kuntaan 🙂

Mutta Matkamessuilla tuli nähtyä myös paljon muutakin ja valtavasti tuttuja. Itse panostan mielelläni aina kotimaan kohteisiin ja tälläkin kertaa kalenteriin tuli jo merkityksi ja suunnitelluksi useampikin kohde tällekin vuodelle. 

Hienolla osastolla messuilla oli mukana mm. Sibeliuksen 150. juhlavuotta juhliva Hämeenlinna. Kaupungissä tänä vuonna poikkeuksellisen paljon Sibelius ohjelmaa ja nähtävää. Juhlavuosi pitää sisällään paljon tapahtumia ja lisää niistä: Maailman Sibelius Pääkaupunki.

Hienot Matkamessut näin avattu vuoden 2015 osalta. Kannattaa ehdottomasti mennä mukaan ja tehdä messukeskuksessa matka maailmanympäri.

 

Kommentit