Kreikka-neuvottelut jatkuvat Euroopan pääministereiden johdolla – Suomen taloudelliset vastuut eivät voi kasvaa

Blogi, sunnuntaina 12.07.2015

Neuvottelut Kreikan tilanteesta on jatkuneet läpi viikonlopun. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että maamme taloudelliset vastuut Kreikassa eivät saa kasvaa kolmannen tukiohjelman myötä. Tämä on siis yhteinen hallituksen ja kolmen hallituspuolueen kirjaus Kreikan tilanteesta ja sen mukaan on edettävä. Viikonloppuna kuitenkin oppositiopuolueista on tehty esityksiä myös Kreikan tukemisen jatkamiseksi ja myös Kreikan velkojen leikkauksia tai uudelleen järjestelyjä on esitetty. Tällaisia esityksiä on tullut ainakin vasemmistoliiton ja vihreiden tahoilta ja myös muiden oppositiopuolueiden riveistä.

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi maamme linjauksia ja totesi niiden olevan hallituksen toimesta täysin yksimielisiä. Maamme on ajanutkin EU:n valtiovarainministerien kokouksessa tiukkaa linjaa eikä Kreikan ehdotuksen pohjalta ole mahdollista aloittaa lainaneuvotteluja. Julkisuudessa on esitetty myös Kreikan euroeroa tai vähintäänkin väliaikaista euroeroa. Emme yksin todellakaan näiden linjausten kanssa Euroopassakaan ole. Valtiovarainministeri Alexander Stubb totesi, että meidän kanssa lähelle samoilla linjoilla on noin puolet EU-maista.

Medioissa on kerrottu esimerkiksi Saksan vaatineen lisää  uudistusehdotuksia Kreikalta ja myös maata myymään omaisuuttaa 50 miljardilla eurolla. Yhtenä vaihtoehtona on esillä ollut myös tuo määräaikainen euroero.

Linjamme siis jatkaa vuonna 2011 aloitettua tiukempaa tukilinjaa. Minusta on tärkeää, että nyt kunnioitetaan myös Kreikan kansan äänestämään Ei-äänestystulosta lainan ehdoille. Maan vasemmistolainen pääministeri Tsipras itseasiassa on jo nyt pyyhkinyt tuon kansanäänestyksen tuloksella pöytää. Kansanmielipide on siis Kreikassa sivuutettu. Mutta toisaalta tämä kertoo sen, että Tsipraskin tietää sen, että Kreikka ei tule tulevaisuudestaan selviämään ilman uudistuksia ja myös säästöjä. Maan pitää saada tukittua harmaatataloutta, laajennettava veropohjaa, uudistettava rakenteita ja toimintatapoja jne. Näitä toimia maa tarvitsee joka tapauksessa yrittää se sitten tulla toimeen yksin, osana EU:ta ja tai osana Euroaluetta. Neuvottelut siis jatkuvat ja toivottavasti ratkaisuun päästään. Meitä neuvotteluissa edustaa pääministeri Juha Sipilä.

….

Voittajat Cosette alias Klaara ja Paula Pötry yhdessä Minna Variksen kanssa kilpailumme palkintojenjaossa. Timon Törpöstä kaura maistui Klaaralle, kunhan vain turpa olisi tuoppiin mahtunut :)

Voittajat Cosette alias Klaara ja Paula Pötry yhdessä Minna Variksen kanssa kilpailumme palkintojenjaossa. Timon Törpöstä kaura maistui Klaaralle, kunhan vain turpa olisi tuoppiin mahtunut 🙂

Mutta muutama sananen vielä eilisestä XIII thDERBY:stä. Ratsastuskisamme voittoon ratsasti siis Paula Pötry Klaaran kanssa. Kakkoseksi vain pisteen voittajasta jääneenä tuli Tiina Vuotila ja kolmanneksi myös Harmony-palkinnon saanut Tiina Seppälä. Itse olin kahdentoista ratsukon joukossa viides eli ihan kelpo suoritus. Kuitenkin Klaaran kanssa olemme ratsastelleet vasta vain lyhyen aikaa yhdessä.

Illalla vielä nautimme Pekkalassa ratsastuskisapäivän tunnelmista ja hyvästä loppilaisesta ruuasta. Ja ennen muuta hyvistä ystävistä ja kesästä. Iso kiitos kaikille. Ensi vuonna taas uusi ohjelma ja uusi thDERBY.

Kommentit