Kreikan salainen sopimus luettu

Blogi, tiistaina 28.02.2012

Aloitimme eduskuntaviikon kansanedustajakollega Lasse Männistön kanssa tutustumalla salaiseen Kreikka-sopimukseen. Aika erikoinen oli tilanne. Olimme nimittäin ensimmäiset kansanedustajat jotka kävivät materiaaliin tutustumassa. Tuli sellainen olo, että ehkä sitten on helpompi meuhkata ja puhua kun ei ole faktoihin ja asiakirjoihin edes vaivautunut tutustumaan. No jokainen tavallaan.

Ensimmäinen kerta myös viisivuotisen kansanedustajaurani aikana kun materiaalit annettiin vain kaapista valvottuna luettavaksi. Puolustusvaliokunnassa ja erityisesti ulkoasiainvaliokunnassa erilaiset turvaluokittelut ja salainen- ja vaiteliaisuus-leimat tulleet tutuksi, mutta ensimmäinen kerta kun oikein näin tiukasti valvottuun. Ja tässä tilanteessa en oikein ymmärrä, että edes miksi.

Mutta pääasia, että nyt itse materiaaliin tutustunut. Minusta se vähintä mitä päättäjältä voi vaatia. Teemme kuitenkin erittäin suuria ratkaisuja. Mutta niinhän se tavallisestikin menee, että kun keskustellaan kunnissa kynistä ja viivottimista (siis sinänsä erittäin tärkeistä asioista) niin jokaisella on mielipide ja aikaa kuluu, mutta kun edessä kun kuntatasolla miljoona-asioita niin johan on mielipiteet niukassa. Niin se valtakunnankin tasolla. Mistä lie johtuu.

Nyt ympäristövaliokuntaan ja puolustusvaliokuntaan ja ennen täysistuntoa vielä ulkoasiainvaliokuntakin.

Kiitos palautteesta liittyen tuohon Kreikan vakaussopimukseen. Ei meitä joo montaa varmaan ollut. No se siitä ja tästä päivästä. Mielenkiintoiset kuulemiset valiokunnissa tänäänkin ja istunnossa sitten keskustelussa tuo Kreikan taloustilanne. Toki siellä hieman hymyilytti kun moni kehui ja puolusti ja moni torppasi ja haukkui Kreikan vakuuspaketin – ja siis todennäköisesti ihan lukematta ja näkemättä koko papereita. On se politiikka vaan ihmeellistä.

Sain päivällä myös kutsun Ylen Ykkösen Ykkösaamuun vieraaksi. Huomenna kello 8.40 puhumassa puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön ja puolustusministeriön edustajan kanssa puolustusvoimauudistuksesta. Säätäkääpä radio oikealle taajuudelle.

 

Kommentit