Keskiviikko, 29.02.2012

Blogi, keskiviikkona 29.02.2012

Tänään ennen kuutta ylös ja Helsinkiin. Ensimmäinen Ylen Ykkösaamu osaltani ja mielenkiintoinen aamu olikin. Pääsin keskustelemaan Sakari Kilpelän johdolla puolustusvoimien rakenneuudistuksesta yhdessä Jussi Niinistön ja Puolustusministeriön Janne Jaakkolan kanssa. Laitanpa linkin tästä aamun Ykkösaamuun. Meidän osuus lähetyksen loppupuolella. Yle Ykkösaamu 29.2.2012.

Nyt jo eduskunnassa ja kaksi valiokuntaakin takana. Puolustusvaliokunnassa jatkoimme mm. aseviennin ja puolustustarvikepolitiikan lupa-asioiden kuulemista. Tulen aiheeseen palaamaan laajemmin kunhan saamme kuulemisen valmiiksi ja asiakirjat sitä kautta julkisiksi. Iso ja mielenkiintoinen asia jossa voidaan tuhotakin satoja tai jopa tuhansia työpaikkoja Suomesta ja siirtää niitä toimintatapojemme muutoksen kautta Euroopan muihin maihin. Voi kysyä, että onko sellaisessa toiminnassa missään suhteessa mitään järkeä.

Nyt lounastauko ja sitten jatketaan.

Pitkäksi venyi tämäkin päivä. Tai itseasiassa meni jo huomisen puolelle. Eli kello nyt 00.12 ja uuden presidentin aika alkaa. Hieno päivä siis tulossa.

Mutta pitkään siis painettiin. Valiokuntien jälkeen täysistuntoon keskustelemaan puolustusvoimauudistuksesta. Illansuussa piipahdin lyhyesti Lopen Sajaniemen Taidemäellä puhumassa hieman Juhani Peltosen kirjallisuusseurasta ja ideoimassa uutta Sakari Pälsi -seuraa. Mukava ilta sielläkin, mutta ehdin vain vajaan kaksi tuntia olla mukana kun piti palata takaisin eduskuntaan. Päätimme illan aikana perustaa Lopelle uuden seuran vaalimaan kirjailija, argeologi ja tutkimusmatkailija Sakari Pälsin elämäntyötä ja historiaa. Heinäkuussa seura perustetaan ja siitä se lähtee. Palaan aiheeseen.

Nyt puheet pidetty perussuomalaisten välikysymyksestä. Itse nostin esille vielä pohdintaan sen, että voisiko Lahden Hämeen Rykmentin toimintoja turvata Lahdessa vastaavalla hallinnon yhdistämismallilla kuin Riihimäen ja Parolannummen välillä toimitaan. Itse ainakin haluan tietää, että mm. Urheilukoulun toimintojen siirto muualle ei merkitse sitten heti lisäinvestointeja muualle. Siksi voisi olla järkevää yhdistää hallintoa, mutta jättää operatiivinen toiminta kuitenkin nykyisiin paikkoihin Lahteen. Toivottavasti esitykseni saa vielä arvoisensa käsittelyn ja perusteellisen selvityksen kun puolustusvoimat nyt ryhtyy uudistusta viemään käytäntöön.

Samalla esitin myös soittokuntien kohdalla selvitettäväksi mallin jossa esimerkiksi Panssarisoittokunnan tilalle tulevan varusmiessoittokunnan rinnalle jätettäisiin hieman normaalia vahvemmin miehitys ammattisoittokunnan riveistä. Tällä tavalla saisimme turvattua myös soittokunnan toiminnan läpi vuoden mitä varusmiessoittokunta ei pysty yksin tekemään. Asia on syytä vielä pohtia.

Mutta nyt kello jo niin paljon, että pakko luovuttaa. Anteeksi, että näin lyhyesti. Mutta huomenna tai siis tänään unien jälkeen jatketaan. Uuden presidentin komennossa. 

Kommentit