Kotisivuni nettimurtohyökkäysten kohteena – Hyökkäystä selvitellään ja estetään

Blogi, torstaina 01.10.2015

Kotisivuni oli eilen kaatuneet. Tänään aamulla nämä kaatuivat uudelleen ja palvelun tarjoajalta sain juuri tiedon, että sivujani vastaan on hyökätty ulkomailta eilen ja uudelleen tänään. Tämä salasanasuojauksen murtoyritys on kuormittanut sivujani ja kaataneet nyt ainakin kahteen kertaan ja hidastavat edelleen sivujen toimivuutta. Pahoittelen tätä ongelmaa.

Tänään eduskunnassa on jatkettu budjetin käsittelyä. Aamulla jo pääministerin debatti-osuudessa olin äänessä ja nyt työvaliokunnan ja ryhmäkokouksen jälkeen sitten kyselytunti ja sen jälkeen talousarviokeskustelut jatkuvat. Tänäänkin mennään yöhön asti ja huomenna ja vielä ensi viikollakin jatkamme.

Poliiseja tarvitaan lisää.

Olen huolissani poliisin resursseista kasvavan pakolaistilanteen edessä.  Vaadinkin tänään hallitusta lisäämään jo tälle vuodelle poliisin määrärahoja ja resursseja niin että poliisi voi suoriutua kaikista tehtävistään.

Tämä tilanne nyt paljastaa sen, että pitkässä juoksussa valittu mm. Ruotsista ja muista pohjoismaista poikkeava linja poliisien määrässä on ollut väärä. Poliisi ei pysty suoriutumaan kaikista sille annetuista tehtävistä ja siksi nyt onkin tärkeää välittömästi osoittaa lisämäärärahoja poliisille.

Pakolaistilanne on vaikuttanut jo liikennevalvontaan ja tulee vaikuttamaan myös rikostutkintaan, kun poliisi joutuu tukemaan ulkomaalaisasioita hoitavia ryhmiä. Poliisihallitus on joutunut paikkaamaan resurssipulaa jo lähettämällä myös poliisiopiskelijoita tukemaan turvapaikkatutkintaa.

On totta, että tilanne on nyt poikkeuksellinen, mutta tällaisessakin tilanteessa meidän tulee turvata poliisin toiminta kaikessa laajuudessa. Tarvitsemme lisää poliiseja, mutta myös resursseja Supoon ja myös osoittain lainsäädännöllinen uudistamista. Esimerkiksi presidentti Sauli Niinistönkin esille nostamaan tiedustelun tasoon.

Normaalissakin tilanteessa poliisien määrä Suomessa on muita maita alhaisempi ja tämä kehitys tulee Heinosen mukaan nyt myös muuttaa. Hallituksen tulee lisätalousarvion kautta nyt ratkaista poliisien riittävä määrä ja tehtävien hoito ja sen jälkeen tehdä määrätietoinen suunnitelma poliisin riittäviin resurssien turvaamiseksi myös tulevaisuudessa.

 

 

 

 

 

 

Kommentit