Kotimaani ompi Suomi – Suomi 100 ja Lopen Koululaitos 150 vuotta yhteislaulutilaisuus kauneimpien koululaulujen parissa

Blogi, sunnuntaina 08.10.2017

Tänään oli tunnelmarikas päivä. Rakkaiden ystävien pieni vauva sai yhden kauneimmista nimistä. Ella. Itse en juhlaan mukaan päässyt, kun olin aiemmin luvannut entisille kuorokavereille juontaa Kotimaani ompi Suomi -yhteislaulutilaisuuden. Tilaisuus juhlisti tänä viikonloppuna 150 vuotta täyttänyttä Lopen Koululaitosta ja myös 100-vuotiasta isänmaatamme. Laulut siis tuttuja kauneimpia koululauluja ja perinteikkäitä suomalaisia kansanlauluja ja vastaavia. Kaksi ja puolituntia hienoja lauluja lauluyhtyen Encoren laulamana ja meidän yhteislauluina.

Itse juontojen lisäksi sain kunnian laulaa yhden laulun soolon. Pienenä kuoropoikana sai laulaa samaan lauluun aina silloin tällöin sooloa ja tänään oli hienoa devaju kun samojen laulajien kanssa sain esittää On suuri sun rantas autius. Omistin sen sydämessäni juuri edesmenneelle ystävällemme. ❤️

On suuri sun rantas autius
Sitä sentään ikävöin
Miten villin sorsan valitus
Soi kaislikossa öin

Joku yksinäinen eksynyt
Joka viluaan vaikeroi
Jok’ on kaislikossa kierrellyt
Ei emoa löytää voi

Sun harmaajata aaltoas
Olen katsonut kyynelein
Ens’ surunsa itkenyt rannallas
Mun on oma nuoruutein

On syvään sun kuvasi painunut
Sitä sentään ikävöin
Olen villisorsaa kuunnellut
Mä siellä monin öin

Ja jos surua sydämessä niin myös iloa ja elämää. Pikkuinen Ellakin mielessä monen laulun aikaan Suojelusenkelistä lasten riemukkaisiin laululeikkeihin.

Kiitos vielä Pekka Perkolle ja entisille Timotein kuorolaisille nykyisille encorelaisille ihanasta iltapäivästä ja illansuusta. Kiitos säestäjillemme Kirsi Jaakkolalle, Outi Lyytikäiselle ja Satu Kekille. Ja kiitos kaikille jotka tulitte mukaan ja liityitte yhteiseen kuoroomme.

Huomenna sitten arki koittaakin rytinällä kun aamusta jo Kokoomuksen ryhmäkokoukseen ja sitten ysiltä Lopen kunnanhallituksen kokoukseen. Koko päivä varattu kotikunnan talousasioille.

Kommentit