Kotikunnan talousarviota – Kunnanhallituksen budjettikokouspäivä

Blogi, maanantaina 09.10.2017

Tänään aamusta ensin Lopen Kokoomuksen hallitusryhmän kokous ja sitten pitkä kokouspäivä kotikunnan ensi vuoden talousarvion parissa. Kunnanhallitus kävi tänään läpi ensi vuoden talousasioita eri lautakuntien esitysten pohjalta. Nostimme esille myös omia painotuksiamme ja palaamme niihin kun valmistelu etenee päätöksenteon vaiheeseen. Palaan näihin asioihin kun asiat julkisiksi.

Kokouksen päätösasioissa kunnanhallitus päätti myydä Evon Luonnolle vanhan Räyskälän koulun. Evon Luonto rakentaa yrittäjänsä Kaj Järvisen johdolla Kaartajärven rannalle Räyskälän Suuren Huvilan. Tarkoitus on näin saada Lopelle vuosikymmeniä kaivattu majoituspaikka bussilastilliselle vieraille. Tätä on toivonut mm. Marskin Maja ja moni muu pitkään ja toivottavasti se nyt toteutuu.

Kokouksessa päätettiin myös nippu muita asioita ja käsiteltiin myös kuntayhtymien mm. Hämeen Liiton ensi vuoden talousarvion valmistelua.

Kokoomuksen Tiina Seppälä ja Eeva Pyhälammi hallituksen kokouksessa.

Ja laitetaan nyt vielä pieni mainos ja suosituskin. Lopen Kirkonkylä sai tänään jälleen yhden uuden lounaspaikan. Salla ja Raija Holappa avasivat Apteekin taloon Deli Kulma lounasravintolan. Nyt oli erinomaisen hyvää ruokaa ja todella ihastuttava ja kaunis paikka. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa ja hyvää ruokaa saa myös Lounastuvasta, Amore pizzapaikasta ja Loppi Hovistakin. Ja myös Nesteellä hyvää lounasta tarjolla. Hyvää ruokahalua!

Ja kun nyt jo Shellinkin baarissa huhu niin varmana kertoi niin todetaan nyt sen verran, että toivottavasti jo tämän vuoden aikana saadaan hyviä uutisia lääkärivastaanoton saamisesta Lopelle. Kunnallista ei taida enää tänne ainakaan ennen soten valinnanvapautta saada, mutta jos vaikka yksityinen palveluntarjoaja saataisiin 🙂 Tuntuu joitakin meidän loppilaistenkin asiat ja me loppilaiset kiinnostavan.

Niin ja mikä oli päivän hienoin uutinen. No se, että Tasavallan presidenttimme Sauli Niinistö ja Jenni Haukio odottavat perheenlisäystä. Mahtava uutinen ja hienoa, että presidenttipari rohkeasti kertoi myös lapsen saamisen vaikeuksista. Lapsettomuus on monelle perheelle ja parille kova koettelemus ja toivottavasti tämänkin ilouutisen uutisoinnissa ja kommentoinnissakin muistetaan hienotunteisuus. Henkilökohtaisia asioita ja joskus surullisia ja odottavia ja joskus onneksi näin iloisia ja toivoa antavia.

 

 

Kommentit