Kotikuntaa ja maakuntaa – Riihimäen Asematalleissa isoja mahdollisuuksia

Blogi, maanantaina 08.10.2018

Maakuntapäivä oli varattu tänään kotikunnan, seutukunnan ja maakunnan asioille. Lopen kunnanhallitus kävi tänään läpi ensi vuoden talousarviota ensimmäistä kertaa. Lautakunnat ovat tehneet budjetin valmistelua syksyn aikana ja ensimmäiset versiot hallintokunnittain on nyt valmiina. Työtä tässä vielä on ja tärkeää huolehtia kunnanhallituksen siitä, että kuntamme talous pysyy tasapainossa ja syömävelkaa ei ensi vuonnakaan oteta. Valtuusto on linjannut, että talous pidetään kunnossa ja tästä on pidettävä kiinni ensi vuonnakin.

Palaan budjettiin myöhemmin, kun valmistelu etenee. Nyt kuitenkin tärkeintä tehdä ratkaisuja jotka lisäävät kuntamme vetovoimaa eivätkä ainakaan sitä vähennä.

Päivälle olimme sopineet myös Riihimäen seudun kansanedustajien tapaamisen Riihimäen Asemahalleille. Vanhat VR:n tallit antavat suuret mahdollisuudet kehittää kaupungin keskusta-aluetta ja saada alueelle ennen muuta elinvoimaa tukevaa yritystoimintaa, mutta myös tulevaisuudessa ehkä myös  asuntoja ja täydentävää asuntorakentamista. Lähelle rautatietä tulevat asunnot ovat nyt sellainen ratkaisu millä on mahdollista saada asukasmäärä seutukunnallamme jälleen nousuun. Maaseutukunnatkin hyötyvät tästä kun riittävän asukaskannan myötä myös junavuorot voidaan pitää riittävällä tasolla ja toivottavasti pian myös lisätä ja ennen muuta nopeita alle tunnin vuoroja. Tässä on tärkeää koko Hämeen etsiä yhdessä ratkaisuja ja olla aktiivisia. Tarvitsemme IC-vuorojen palautukset niin Hämeenlinnaan kuin Riihimäellekin, mutta myös lisää vuoroja.

Mutta todetaan nyt vielä, että tämänkin alueen tulevaisuus on nyt vielä sidottu rautateiden käyttöön. Nyt sieltä vapautuvat loosit menevät vielä vain kone- yms. varastokäyttöön ja tärkeää turvata ensin nuo noin 500 työpaikkaa myös jatkossa Riihimäellä ja nämä palvelut. Sen jälkeen alue antaa valtavat mahdollisuudet mistä jo tuossa edellä kirjoitinkin.

Mielenkiintoinen vierailu Aino-Kaisa Pekosen ja Päivi Räsäsen kanssa veturitalleille. Nyt vain tuulta purjeisiin ja elinvoimaiset suunnitelmat peliin. Ja samaan aikaa myös Riihimäen asemapihan remontti etenee ja myös asemasta tulee lopultakin esteetön. Nämä varmasti niitä vetovoima- ja pitovoimatekijöitäkin mistä hyötyy koko alueemme.

….

Pizzaa ja politiikkaa Riihimäki

Ja ettei päivä olisi käynyt tylsäksi ja lyhyeksi niin illalla vielä kävin Riihimäen Kokoomusnuorten kanssa järjetämässämme Pizzaa ja Politiikkaa -illassa. Lilli Lindblomin kanssa tänään iltaa järjestelimme ja tänään jälleen mukavasti väkeä liikkeellä. Nämä PP-illat ovat kyllä todella antoisia itsellekin ja mielelläni näitä lisää teemme jos teidänkin suunnalla on tarvetta. Nyt jo sovittuna on Forssan Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenilta ja Hyvinkää myös työn alla ja lisäksi Kokoomusnuorten liitto lainaa konseptiamme ja vie näitä iltoja myös ympäri Suomen.

Nyt kello jo paljon ja pitkä päivä paketissa. Huomenna eduskunnassa sitten taas valtakunnan asioiden parissa.

 

 

Kommentit