Kotikunnan valtuustoseminaari heti valtuustokauden alkuun – Itse uskon, että Lopella on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet menestyä huomennakin

Blogi, maanantaina 30.08.2021

Uusi valtuustokausi alkoi kesäkuun kuntavaalien jälkeen. Meillä Lopella valtuusto kokoontui elokuussa ja teki osaltaan luottamuspaikkavalinnat. Ja nyt tämä viikko alkoi uuden valtuuston ensimmäisellä seminaarilla.

Kuntakenttä ja koko kuntapohjainen järjestelmämme on isojen haasteiden edessä. Murroksesta ja myllerryksestäkin voidaan hyvin puhua. Kunnilta nykyinen Marinin hallitus on päättänyt viedä puolet ja jopa yli puoletkin päätösvallasta ja rahasta. Jäljelle jää käytännössä päivähoito, koulu ja tekninentoimi. Murros on niin mittava, että nähtäväksi jää säilyykö kunnat sen jälkeen enää riittävän vahvoina ja elinvoimaisina? Esimerkiksi investointien kohdalla voi hartijat olla tulevaisuudessa monen kunnan ja jopa isonkin kaupungin kohdalla riittämättömät? Jääkö elinvoimatoimet tämän jälkeen tekemättä?

Lopen tilanne on tässä myös mielenkiintoinen. Ympärillämme kasvu on jatkunut tai osalle myös palannut. Uusimaa Hyvinkäätä myöten kasvaa ja Janakkala ja Hämeenlinnan seutu pohjoispuolella. Me tässä Riihimäen seudulla sitten olemme vielä hieman odotustilassa. Alueemme ei vielä ole palannut kasvu-uralle, mutta olen varma, että meidän alueemme tähän kasvuun kiinni pääsee ja tulee myös menestymään jatkossakin. Se vaatii toki omia oikeita rohkeitakin ratkaisuja. Mutta tärkeää on myös hyvä sijaintimme – pääasiassa noin tunnin matkan päässä kaikista isoista kaupungeistamme. Itse pidän sitä kyllä meidän aivan keskeisenä menestystekijänä. Mutta onhan meillä paljon muutakin siitä kauniista luonnosta lähtien, mutta kaunista luontoa on kyllä aika monella muullakin. Mutta ehkä sijaintimme kanssa luonto on aikalailla ainutlaatuinen juttu jne.

Tämä seminaari nyt aikalailla vahvasti sellaista tutustumista ja uusien kanssa työtapojen hakua. Noin puolet valtuutetuistamme on nyt uusia ja ainakin nyt näyttää siltä, että henki on hyvä. Vahva tahto tehdä yhdessä ja yhteistyöllä. Innolla siis itse viidentoista valtuuston puheenjohtajavuoden jälkeen nyt otan käteeni kunnanhallituksen puheenjohtajan nuijan.

Mielenkiinnolla.

Huomenna seminaari jatkuu ja pöydällä jo myös isoja asioita ja vaikeitakin. Niitäkään emme voi väistää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit