Koronan jälkilöylyjen odotettua terassiviihdettä – Perikunnan kahdeksas kesä saa hätävaranakin nauramaan

Blogi, perjantaina 03.07.2020

Korona perui kuluvalta kesältä lähes kaiken. Kesäteatterien katsomot ammottavat tyhjyyttään näytösten peruutumisten johdosta ja edelleen monet urheilutapahtumat ja muut kesätapahtumat on ruksattu tältä suvelta yli. Ne mitkä järjestetään keräävätkin sitten entistä enemmän väkeä ja saavat ihmiset hymyilemään.

Yksi kesän aina odotettu juttu on Riihimäen Juomahuone Laitisen terassirevyy. Teatteriryhmä Perikunta jatkoi aikanaan jo legendaariseksi muodostuneet Varsin Iloisen Teatterin eli VIT:n tarinaa Riihimäen mukavimmilla ja vehreimmällä ravintolaterassilla ja tänä koronakesänä terassin täyttää ajanhenkeen tehty Hätävara. Hätävara on Perikunnankin jo kahdeksas kesäiloittelu ja käsikirjoittajana ja ohjaajana jatkaa Viivi Saarela. Saarelan kynä on hauskan terävä ja oivaltava – eikä siinä helpolla pääsi lähimmätkään.

Ministeri Aino-Kaisa Pekonen (Niina Kingelin) yhdessä puolisonsa Henri Pekosen (Jukka Peltolan) kanssa pitämässä hengityssuojainsulkeisia.

Jani Johansson on jälleen yksi illan mestareista. Tässä artistivieraiden tykityksestä Arttu Viskari ja Suomen malliset rintakarvat 🙂

Ja eihän huumori olisi mitään ilman Teuvo Hakkaraista ja Donald Trumpia. Tässä siis jälkimmäinen Jani Johanssonin esittämänä ja Malanienä Maija Siljander.

Tämä kuva on Perikunnalta ”peritty” eli se perinteinen yleisöselfie. Sieltä löydätte meidätkin 🙂

Piskuiselle Laitisen lavalle nousee tänä kesänä muutamalta aiemmalta vuodelta tutut Maija Siljander ja Jani Johansson sekä paluun tekevä Riihimäen Nuorisoteatterin kasvatti Niina Kingelin ja Perikunnassa debytoiva Jukka Peltola. Johanssonin osuus on luonnollisesti iso ja laittaa vatsalihakset kovimmille. Ehkä helminä pohjalla Donald Trump ja kevään aikana lähes julkkiseksi noussut Valtioneuvoston tiedotustilaisuuksien viittomakielentulkki. Pääministeri Sanna Marinin tiedotustilaisuudet vievätkin iltaa eteenpäin ja saavat ainakin tällaisen politiikan ammattilaiset hykertelemään. Osuvaa, terävää ja uppoavaa. Viittomakielentulkkina huseeraava Jani Johansson alleviivaa oivaltavasti Marinin hallituksen oikeidenkin tiedotustilaisuuksien onttouden. Tiedotustilaisuuksia piti vain pitää jotta jokainen ministeri Marinin kanssa tv:seen keväällä pääsi ja tyhjien tiedotustilaisuuksien tyhjyys ärsytti selkeästi tulkiksikin joutunutta. Mainiota.

Donald Trump on ehkä viime vuosien yksi ehkä eniten parodioituja hahmoja ja Johansson vie kyllä omansa ihan kelpoon Saa nauraa -kategoriaan eikä rinnalla hymyilevä Melania Trump alias Maija Siljanderkaan vatsalihaksia helpolla päästä. Siljander myös erinomaisen hyvä omissa rooleissan ja myös vahva laulaja pitämään vauhtia yllä.

Ykköslaulajan paikan kuitenkin nappaa aina erinomainen Niina Kingelin. Jos oikein muistan niin aikanaan Niina aloitti Laitisen terassilla kesänäytösten järjestelijänä myyden lippuja ja hoitaen jossain vaiheessa myös näytösten yleistä kulkua esiripun takana. Sieltä askel lavalle oli kuitenkin enemmän kuin oikea ja nyt paluu Perikuntaan on jackpot. Taitava ja osaava näyttelijä ja esiintyjä, jonka jokainen ilme, myös omien repliikkien välissä, on tarkkaan harkittu ja aidosti näytelty. Ja Kingelin myös erinomaisesti omien hahmojensa erityispiirteet karikatyyrisesti lavalletuovana saa muutaman revyyn hieman hitaan ja jopa pitkästyttävän tilanteen jälkeen jälleen liikkeelle. Helmiä Kingelinillä on monia vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalosta lähtien. Tällä kertaa(kin) Johanssonin kanssa lavalla kuningatar ja kuningas.

Juomahuone Laitisen teatterilavan neitsyyden menettävä Jukka Peltola ottaa myös oman paikkansa hyvin. Peltolalle ei aivan helpoimpi naurattajan juttuja lavalla anneta, mutta hieman pitkästyttävästä Riihimäen Kaupunki ja kaupunginjohtaja Sami Sulkko -parodiastakin mies selviää hyvin. Hyvä veto ensimmäiseen kattaukseen ja varmasti vielä kesän mittaan paranee, kun ensi-illasta näytös hioutuu heinäkuuta elettäessä. Kaiken kaikkiaan enska vielä hieman haki uomiaan ja myös näyttelijät mm. laulujen ja sketsien sanojaan – sanalla sanoen purkkienkin kyljistä 🙂

Mutta helmiä oli monia. Ehkä omaan makuunin parhaita jälleen kesän artistivieraiden kimara muunneltujen laulujen sanotusten kanssa. Tämä tähtisarja ei aivan kahdeksanvuotisen Perikunnan historian parhaimpien joukkoon nouse eikä varsinkaan VIT:n iloittelun tasolle, mutta kelpo huumoria sekin ja pari aivan helmeä papanoineen ja muineen. Toisena ”isona” nostan esille ystäväni ja ministeri Aino-Kaisa Pekosen perheen ympärille tehdyn hieman laajemman sketsin. Saarelan ja Pekosen läheisyys käsikirjoituksessa näkyy, mutta terävyyttä se ei ole Saarelan kynästä poistanut. Vaikka Hei me Pekoset -sketsi onkin yksi illan pisimmistä niin siltä se ei kuitenkaan tuntunut. Hauskoja huomioita kovaan paikkaan ministerinä joutuneen AK:n keväästä ja myös perhearjesta.

Mitäs vielä. No hauskaa ja takuuvarmaa Perikuntaa koko illan kattaus. 27 näytöstä kesään mahtumassa ja seuraava jo nyt tämän viikon sunnuntaina 5.7. klo 18. Ja viimeistä viedään sitten vajaan kahden kuukauden päästä lauantaina 22.8. Väliin mahtuu siis ennätysmäärä terassiteatterin näytöksiä ja vastuullisesti homma Riksussa tehtykin. Lipunmyynnistä ihmiset ohjattiin erikseen jaotelluille tuoleille niin, että pariskunnat ja seurueet pysyivät ainakin jonkinmoisin turvavälein toisiinsa. Ja jos parhaillaan Laitisen terassi on venytellyt yli 200 teatterivieraan rajoja niin nyt määrää on ainakin alkukaudesta rajattu lähemmäksi noin puolta kokonaiskapasiteetistä. Tämä muuten osaltaan myös sujuvoitti terassin ravintolapisteenkin myyntiä. Liput sen sijaan kannattaa nyt varata etukäteen Teatteri Perikunnalta 040-1651 776 tai teatterionni@gmail.com.

Petri Härkösen isännöimä ja pyörittämä Juomahuone Laitinen tarjoilee jälleen siis mitä parhaimmat puitteet kesän sketsi-iloittelulle. Ja kannattaa muuten poiketa myös kesällä Peten toisessakin helmessä eli Cafe Bar Tornissa. Ainutlaatuisen hienoja kesäkahviloita ja bareja molemmat ja vain käymällä me jeesaamme ne yli tämän hankalan kesän. Periksi ei anneta, ei muule kuin Perikunnan houkutuksille. Menkää siis ja ottakaa myös kaverit mukaan.

Ja korona kesän muita pieniä tapahtumavälkähdyksiä kannattaa myös etsiä. Sellaisia ovat esimerkiksi Lopen oman vävypojan Jarkko TammisenKUULEEKO LOPPI? -IMITAATIOSHOW” Lopen kesäteatterilla 16.8.2020. Lippuja saa täältä. Ja Lopen kesäteatterilla kaikuu myös

JIRI NIKKINEN The Beatles Tribute Band lauantaina 1.8. klo 20. Korona-rajoitusten vuoksi Järventaustan Pirtin perinteinen Beatles-musiikin ilta järjestetään Lopen kesäteatterin tiloissa Sajaniemessä.

Ja huomenna sitten heti jo legendaariseksi muodostunut LASTEN JA NUORTEN AVOIN ONKITAPAHTUMA Saarijärven Saviniemessä lauantaina 4.7. klo 13. Ilmoittautumiset paikan päällä. Lapsia hauskuuttaa Mimi ja Kuku klo 15.30-n.16.

Ja mainostetaan nyt vielä hieman meidän parasta kesätoriakin…

TORSTAITORI-ILLAT Lopen torilla 6.8.-3.9. klo 17-20.

Torikojuista löytyy lihaa, leipää, kasviksia, vihanneksia, marjoja ja kukkia ym. ja tietysti Lopen perunaa. Ravintolasta ja kahvilasta on mahdollista ostaa monipuolista ja maukasta syötävää. Lisäksi on esiintyjiä ja ohjelmaa sekä torivisa. Torstaina 6.8. esiintymässä Solivers, lapsille Laulava Taikuri Jani & Tanssivat Taikaeläimet. Torstaina 13.8. paikalliset nuorten bändit ja kesän yleisöäänestyksen voittaja Jukkapoika. Torstaina 20.8. lapsille Jokeri Pokeri Box Simo ja Kirsti Aalto sekä Pekka Tiilikainen ja Beatmakers. Torstaina 27.8. Lopen Harmonikkojen pienryhmä sekä Janne Tulkki. Toritapahtumien päätösiltana 3.9. esiintyvät Naiskuoro Timotei sekä Erkki Liikanen ja Veli-Matti Friman.

Suomen suvi, sanoi minunkin seitsenvuotias. Tosin silloin satoi.

Kello 20.11 ja Pekkalassa.

Jos päivän aloitin teatteri ja muilla kesäohjelmasuosituksilla niin päätetään se ruokapaikkasuositukseen. Tänä kesänä on nimittäin tärkeää käyttää hyviä kotimaisia lähipalveluita. Pelto-Seppälän Mulli & Mallas on yksi sellainen helmi, mitä mielelläni teillekin suosittelen!

Pelto-Seppälän Mulli & Mallas -maatilaravintolassa osataan ja kaikki 100% suomalaista ja iso osa myös 100% loppilaista! Hyvää Hunsalasta!

Tänään vein uusia vieraita taas syömään Pelto-Seppälän Mulli & Mallas -maatilaravintolaan. Tykkäsivät ja kehuivat pizzoja parhaimmiksi mitä ovat syöneet. Seppälässä osataan ja kaikki 100% suomalaista ja iso osa myös 100% loppilaista! Hyvää Hunsalasta!

Paikka siis löytyy Lopen Hunsalasta ja avoinna aina perjantaisin! Ottakaapa kalenteriinne ja tulkaa käymään Lopella!

Kommentit