Kolme suurta tasoissa – Kokoomus vankisti kannatustaan toukokuun lopussa

Uutiset, perjantaina 30.05.2008

Yle Uutisten toukokuun puolueiden kannatusmittaus kertoo, että toukokuun viimeiset viikkojen tapahtumat ovat laskeneet Keskustan ja SDP:n kannatusta. Toukokuun alun tilanteesta vain kokoomuksen kannatus on noussut. Tehdyn tutkimuksen kahden viimeisen viikon luvut kertovat kokoomuksen palanneen maan suurimmaksi puolueeksi 22,8 prosentin kannatuksella ennen SDP:tä ja keskustaa. Vielä toukokuun alussa SDP oli maan suuriin ennen keskustaa ja kokoomusta.

– Tottakai tämä on mielenkiintoinen tulos. Puheenjohtajamme toimi vaalirahoitusasiassa ryhdikkäästi. Kehotti samantien kaikkia niitä joilla oli tarvetta ilmoitusten korjaamiseen tekemään sen. Keskusta ei näin näytä toimineen ja puhumattakaan SDP:n vaalirahoituksesta joka pysyy edelleen pimennossa, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreita kannatuslukuja ja totesi reippaan ryhtiliikkeen olleen oikea ratkaisu.

Tehdyn tutkimuksen kahden viimeisen viikon eli toukokuun jälkimmäisen puoliskon kannatusluvuissa kokoomus sai 22,8 prosentin kannatuksen. SDP jäädessä 22,1 prosenttiin ja keskusta yli prosentin taakse 21,7 lukemilla. Vielä toukokuun alussa kolmen suuren kannatuslukemat olivat: SDP 22,6, Keskusta 22,5 ja Kokoomus 21,8.

Koko toukokuun luvuissa kolme suurta tasoissa

Koko toukokuun kannatusluvuissa kolmen suurimman puolueen kannatus onkin lähes tasoissa. Demareita kannattaa 22,4 ja puolue on ensimmäistä kertaa eduskuntavaalien jälkeen piikkipaikalla. Kokoomus on toisena 22,3 prosentilla ja Keskusta vasta kolmantena 22,2 prosenttin kannatuksella.

– Peli on nyt todella tasainen. Ehkä tuossa meidän toukokuun alussa näkyi vaikutuksia kevään tapahtumista, mutta tyytyväinen olen siihen, että olemme palanneet toukokuun lopussa jälleen kärkeen. Se on merkki siitä, että kohuista huolimatta meidän hyvät työt eduskunnassa on huomattu, totesi Heinonen.

Kommentit