Kokoomuksen puoluekokouskiertue jatkui Kannustavuus ja vastuullisuus Heinosen ohjenuorana

Uutiset, torstaina 29.05.2008

Kokoomuksen puoluekokouskiertue on jatkunut joka päivä toukokuun viimeisellä viikolla ja puoluejohtoon pyrkivät ehdokkaat ovat kiertäneet maata ahkerasti. Maanantaina kohteena oli Oulu, tiistaina Hämeenlinna ja keskiviikkona Mikkeli. Puolueensa varapuheenjohtajaksi tähtäävä kansanedustaja Timo Heinonen on ollut tyytyväinen kiertueeseen ja kertoo yhteishengen tsemppaavan eteenpäin.

– Tällaisessa porukassa on kiva tehdä töitä ja kampanjaa. Yhteishenki on mahtava ja jo tässä vaiheessa porukka toimii yhtenä joukkueena vaikka samaan aikaan tiedämmekin kisaavamme vain muutamasta jaossa olevasta paikasta. Kaikille ei siis johtopaikkaa tule riittämään, mutta se ei kisassa näy, kehui Timo Heinonen Mikkelin jälkeen kiertueelle osallistuneita ehdokkaita.

Mikkelissä Heinosen lisäksi puheenjohtajapaneeliin osallistuivat varapuheenjohtajaehdokkaista Eija-Riitta Korhola, Arto Satonen ja Sampsa Kataja ja puoluevaltuuston johtoon pyrkivistä Jukka Mäkelä, Merja Vahter ja Aulikki Sihvonen. Tiukka kampanjaviikko jatkuu torstai-iltana Helsingin ja Uudenmaan paneelilla.

Mikkelissä ehdokkaat laitettiin tiukkaan tenttiin niin paikallisten ja alueellisten kysymysten kuin myös puolueen linjaa ja tulevaisuuttakin koskevien kysymysten kanssa. Tilaisuudessa haluttiin ehdokkailta vastauksia mm. siihen mitä Suomessa ja Kokoomuksessa pitää seuraavaksi tehdä.

– Kysymys oli erittäin hyvä. Itse en lähtenyt luettelemaan yksittäisiä juttuja vaan linjasin oman tavoitteeni kahteen sanaan; kannustavuus ja vastuullisuus. Haluan niiden näkyvän ohjenuorana niin energiapolitiikkaa, verojärjestelmää ja myös sosiaaliturvaa uudistettaessa. Kun nämä pidämme mielessämme niin pääsemme kohti parempaa tulevaisuutta, kertoi Heinonen Mikkelistä palattuaan aamulla eduskunnassa.

– Kokoomuksessa kerroin suurimman haasteemme olevan se miten yhdistämme hyvällä ja rakentavalla tavalla vastuullisen hallituspolitiikan ja puolueemme tulevat tavoitteet. Tässä haluan olla tulevaisuuden äänenä. Kertoa mitä nyt teemme, mutta ennen muuta linjata sitä mitä haluamme seuraavaksi tehtävän. Esimerkkinä voisi käyttää vaikkapa perintöveron selkeää keventämistä minkä nyt hallitus hoiti kuntoon. Kokoomuksen pitää kertoa, että seuraava siirto on perintöverosta kokonaan luopuminen. Tai toisena lapsilisien indeksiin sitominen jne.

Heinonen kertoi kertoneensa Mikkelissä, että tärkeää on se, että huolehdimme nyt siitä että kokoomuslaisten ääni kuuluu ja jäsenistö saa äänensä kuuluviin. Tämän kautta Heinonen uskoo puolueen säilyvän kiehtovan särmikkäänä joka linjaa keskustelua ja on päätöksenteon ytimessä tulevaisuudessakin.

– Yhdessä pystymme pitämään kokoomuksen ideasalkun ehtymättömänä ja tekemään hyvää tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa.

Torstaina 29.5. kokoomuksen puoluekokouskiertue jatkuu Helsingissä ja seminaari- ja paneelikiertue jatkuu aina puoluekokoukseen asti. Kokoomuksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sekä puoluevaltuuston puheenjohtaja valitaan kesäkuun 13.-15. päivä Tampere-talossa.

Kommentit