Kolme suurta nyt tasoissa

Uutiset, maanantaina 19.11.2007

Kolmen ns. suuren puolueen kannatusluvut ovat nyt tasoissa. Keskusta on 0,3 prosenttiyksikön erolla kärjessä ja kokoomuksen ja SDP:n kannatus on täysin samassa. Ylen Uutisten Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan molempia äänestäisi 22,3 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Keskusta on noussut suurimmaksi puolueeksi 22,6 prosentin kannatuksella.

Edellisistä mittauksista Kokoomus on menettänyt kannatustaan puoli prosenttiyksikköä, mutta eduskuntavaalitulokseen verrattuna puolueen suosio on säilynyt täsmälleen ennallaan. Sen sijaan suurimmaksi nousseen Keskustan suosio laskenut vaaleista 0,5 prosenttiyksikkö pelin tasoittuessa.

– Isoja asioita on nyt ollut esillä ja kaikki julkisuutemme ei ole ollut pelkästään positiivista. Emme ole saaneet omaa viestiämme tarpeeksi hyvin esille ja olemme minusta hävinneet julkisuuspelin ainakin sairaanhoitajien palkka-asiassa, pohti kansanedustaja Heinonen tuoreimpien kannatuslukujen taustoja.

– Tässä keskustelussa on täydellisesti unohtunut se mikä puolue nosti esille palkka-asiat. Olen vakuuttunut, että ilman meidän ja meidän puheenjohtajan työtä ei kunta-alalle olisi tällaisia palkankorotuksia tullut. Tänään myös saimme tietoa, että palkat nousevat merkittävästi myös hoitoalalla. Tämä oli tavoitteemme ennen vaaleja, vaalien jälkeen ja edelleen. Kunta-alan koulutetut naisvaltaiset alat ansaitsevat lisää palkkaa ja työ jatkuu varmasti tämänkin jälkeen.

Muista puolueista viimeisimmässä kannatusmittauksessa Vihreiden kannatus on 9,7 %, Vasemmistoliiton 8,4, RKP:n 4,6 % ja perussuomalaiset 5,0 %. Pikkupuolueista Kristillisdemokraattien alamäki on jatkunut ja KD:t ovat pudonneet nyt viimeiseksi reilun 4 prosentin kannatuksella.

Uutisten mukaan Taloustutkimus haastatteli loka-marraskuun taitteessa yhteensä 3 915 henkilöä virhemarginaalin ollessa noin 1,5.

Kommentit