Paula Risikko esittää: Päivähoidon nollamaksuluokka säilyy

Uutiset, perjantaina 09.11.2007

Peruspalveluministeri Paula Risikon johdolla hallitus esittää, että julkisen päivähoidon nollamaksuluokka ei poisteta. Selvityksen alla ollut asia oli esillä perjantaina hallituksen sosiaalipoliittisessa ministerivaliokunnassa. Päivähoitomaksujen lisäksi koko sosiaali- ja terveydenhuollon maksujärjestelmä oli esillä kokouksessa ja laajemman uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2008 elokuun alussa.

– Seltitysvaiheessa oltiin todettu, että päivähoidon vähimmäismaksun ohjaava vaikutus koko päivähoidosta puolipäivähoitoon olisi ollut lähes olematon ja ulkopuolelle olisi rajautunut useita eri ryhmiä mm. lasten edun perusteella, totesi kansanedustaja Timo Heinonen saatuaan tiedon päätöksestä. Heinonen piti ratkaisua näin ollen varsin perusteltuna, mutta piti myös hyvänä sitä, että asiat aina selvitetään ennen päätöksiä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaismaksu-uudistuksen tavoitteena on, että tulevaisuudessa maksut että tulorajat seuraavat kustannuskehitystä. Maksuja ei ole tarkistettu vuoden 2002 jälkeen.

Kommentit