Kokoomuslaiset valtion liikuntaneuvoston jäsenet iloitsevat panostuksista liikuntaan ja huippu-urheiluun

Uutiset, keskiviikkona 29.08.2018

Kokoomuslaiset valtion liikuntaneuvoston jäsenet, kansanedustajat Timo Heinonen, Sari Multala ja Sinuhe Wallinheimo, iloitsevat budjettiriihessä sovituista panostuksista suomalaiseen liikuntaan ja huippu-urheiluun. Erityisesti panostukset Liikkuva Koulu –ohjelmaan sekä päätös pääomittaa perustettavaa olympiarahastoa keräävät edustajilta kiitosta.

-On erinomaista, että liikunta ja huippu-urheilu olivat budjettiriihessä onnistuneesti esillä. Molemmat toimet lisäävät suomalaisten mahdollisuuksia liikkua ja menestyä urheilussa, Sinuhe Wallinheimo linjaa.

Budjettiriihessä sovittiin, että hallituksen kärkihankkeenakin ollutta Liikkuva Koulu –ohjelmaa laajennetaan toisen asteen opiskelijoille Liikkuva opiskelu -ohjelmaksi, jota rahoitetaan vuonna 2019 yhteensä 2,8 miljoonalla eurolla.

-On tärkeää, että hyvin alkanut ja tuloksekas toiminta kouluissamme jatkuisi. Liikkuva Koulu –ohjelmasta pitää tulla lopulta osa koulujen normaalia arkea ja toimintaa. Nyt on hyvä, että hanketta viedään myös toiselle asteelle, toteaa Timo Heinonen, joka ennen kansanedustajan työtä toimi luokanopettajana.

Huippu-urheilun edellytysten vahvistamiseksi valtio varautuu pääomittamaan perustettavaa olympiarahastoa siirtämällä sille valtion omistamaa osakevarallisuutta enintään 20 milj. eurolla. Valtion pääomitus tehdään samassa suhteessa yksityisen pääoman kanssa.

Huippu-urheilurahaston perustaminen on hieno panostus urheilun tulevaisuuteen! Tällä tavoin voidaan pitkällä tähtäimellä luoda edellytyksiä urheilijoiden ammattimaisen valmentautumisen parantamiselle ja nuorten urheilijoiden tukemiselle esimerkiksi urheiluakatemioiden kautta, Sari Multala katsoo.

 

Kommentit