Kokoomus selvänä ykkösenä kuntavaalien loppukiriin – Hyvä työ ja yhteistyö tuottavat tulosta”

Blogi, keskiviikkona 09.06.2021

Hyvää huomenta Suomi!

Upea gallup kuntavaalien loppukiriin. Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa kokoomuksen kannatus on nyt jo 19,6 prosenttia. Kokoomuksen takana kakkospaikasta kisaavat tasavahvasti Perussuomalaiset 18% ja SDP:n 17,9% kannatuksella. Pääministeri Sanna Marinin johtamat demarit olisivat kokemassa näin karvaan vaalitappion suurten odotusten jälkeen.

Samaan aikaan Jussi Halla-ahon johtavat perussuomalaiset ottaisivat historiallisen suuren kuvtavaalikannatuksen ja lähes kymmenen prosenttiyksikön nousun verrattuna vuoden 2017 kuntavaaleihin. Monessa aiemmin keskustajohtoisessa kunnassa isännänääni vaihtuisi kepusta persuihin ja tämä varmasti ajaisi keskustan nykyisen puheenjohtajan Annika Saarikon vaihtopörssiin. Nyt ennustetut luvut  12,7 prosenttia tarkoittaisi nimittäin keskustalle  lähes viiden prosenttiyksikön murskatappiota. Sen jälkeen olisi varmasti selvää, että keskusta jättäisi vasemmistohallituksen ja vaihtaisi myös puheenjohtajaa. Nousisiko puolueen johtoon takaisin aiemmin yli 20% kannatuslukuja takonut Juha Sipilä vai yrittäisikö puolue nousta kanveesista joko Antti Kaikkosen tai Antti Kurvisen johdolla? Myös Matti Vanhasen paluusta keskustan puheenjohtajaksi jotkut keskustan kansanedustajat viime viikolla puhuivat. Selvänä kuitenkin pidettiin, että alle 15% kuntavaalikannatus merkitsisi Saarikon puheenjohtajakauden päätöstä.

Keskustan tavoin myös Vihreät ovat kokemassa karvaan kuntavaalitappion. Vihreiden 11,1 prosentin kannatus tarkoittaisi laskua vuoden 2017 kannatuksesta.

Tässä vielä aamun HS:n tuoreimmat Kantarin tekemän kuntavaaligallupin luvut: Kokoomus 19,6, Perussuomalaiset 18,0, SDP 17,9, Keskusta 12,7, Vihreät 11,1, Vasemmistoliitto 8,2, RKP 4,6, Kristilliset 3,6, Muut 2,7 ja viimeisenä Harkimon
Liike Nyt 1,6% kannatuksella.

Lopella loppuviikosta vuorossa perinteiset huoltoasemien vaalikahvit. Tervetuloa huoltoasemaparlamentien istuntoihin Kokoomuslaisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa.

Uusi aamu ja tämä gallup on jo vanha. Hyvä kannatus tulee ansaita tänään uudelleen ja todellinen mittaus on sitten tulevana sunnuntaina. Mennään sitä kohden yhdessä ja yhteistyöllä.

….

Kello 21.46 ja päivä päätökseen. Illalla vielä eduskuntapäivän ja kampanjapäivän jälkeen ehdimme hetkeksi kyttikopille hommiin. Nostettiin koppi nyt ylös ja sitten lattia, katut jne. Katsotaan päästäänkö syssymmällä jo istumaan.

Muta mukava päivä takana. Valiokunnat ja täysistunto ja siellä esillä mm. tuore ulko- ja turvallisuupoliittinen selonteko. Isoja linjauksia tulevaisuuteen, mutta onneksi näissä nyt tasavallan presidentin vahva ote näkyy ja pitää myös vasemmistohallituksen aikana pitkää linjaa linjassa.

Mutta huomenna sitten aamusta huoltoasemaparlamenttien ensimmäiset kahvit eli Läyliäisten Neste ja Lopen Neste. Tervetuloa Lopelle aamukahville. Ja muistuttelen teitä jo myös tulevan lauantain Vaalilauantain tapahtumastamme. Silloin Lopen Vaalikahvilalla kello 10-14 tarjolla Aleksi Rautiaisen hernerokkaa ja kahvin kanssa Antti Mikkolan sokerimunkkeja. Mutta tämä siis vasta lauantaina 12.6.2021.

Mukavaa iltaa kaikille. Hyvältä näyttää nyt kokoomuksen meno. Ja annetaan mennä vaan.

Kommentit