Kokoomus paransi asemiaan myös Helsingin Sanomien gallupissa

Uutiset, tiistaina 11.03.2008

Helsingin Sanomien gallupin mukaan kolmen suurimman puolueen järjestys on muuttunut kevättalven aikana. Kun vielä vuodenvaihteessa Helsingin Sanomien gallupissa, muista kannatusmittauksista poiketen, kokoomus oli suurista puolueista vasta kolmantena on talvi muuttanut järjestystä. Helmi-maaliskuussa tehdyssä mittauksessa kolme suurta on lähes tasoissa järjestyksessä SDP (22,6 %), Kokoomus (21,8%) ja keskusta (21,7%).

– Muissa kannatusmittauksissa kokoomus on ollut ykkösenä. Yhteistä kuitenkin on se, että nyt myös Helsingin Sanomien mittauksessa näkyy puolueemme kannatuksen nousu. Vastuuta on kannettu ja isoja asioita on ollut esillä eikä edes opposition myllytys ole syönyt kannatustamme, totesi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreista luvuista.

Helsingin Sanomien gallupissa puolueista ainostaan keskusta ja vasemmistoliitto olivat menettäneet kannatustaan edellisestä mittauksesta. Keskustan alamäki oli jyrkin puoli prosenttiyksikköä.

Suomen Gallup haastatteli 2 432:ta suomalaista helmi-maaliskuussa ja tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: Helsingin Sanomat

Kommentit