Kokoomus Kuunteli Forssassa.

Blogi, tiistaina 18.03.2014

Forssassa järjestettiin tänään seutukunnan kuntien yhteinen tapaaminen liittyen kuntarakenneselvitykseen. Paikalla oli myös kuntaministeri Henna Virkkunen. Hienoa, että nyt myös Forssan seudulla on halua selvittää kuntarakenteen edut ja haitat. Keskusteluun siis faktatietoa päätöksenteonkin pohjaksi. Kuntapäättäjien neuvottelun jälkeen jatkoimme hieman samankin aiheen parissa Forssan Jokioisten Leivän kahvilassa. Kahvila täynnä väkeä jo ennen tilaisuuden alkua ja itse sain hieman käydä alkuun läpi myös Ukrainan tilanteen tuoreimpia käänteitä ja huolta tapahtumien säteilyvaikutuksista myös Suomeen. On nimittäin kova tosiasia, että jos Ukrainan kriisi pahenee ja EU joutuu ottamaan talouspakotteet käyttöön niin meille ne iskevät ulkopuolisista maista ehkä jopa kaikista koviten. Mutta toivottaan, että sellaisiin ei tarvitse mennä. Mutta niinkin se on, että emme saa hyväksyä toisen maan koskemattomuuden loukkaamista isoltakaan maalta esimerkiksi sen takia, että pelkäisimme puuttua siihen kaikin mahdollisin keinoin. Ja juuri tuore tieto kertoo, että Venäjä on jo tapannut ensimmäisen ukrainalaisen sotilaan Krimilläkin eli Kiovan kuolonuhrit saavat seuraa nyt Krimiltä. 

Forssassa hyvä lähes puolitoistatuntinen keskustelu yhdessä kuntaministeri Henna Virkkusen ja kollegani Sanni Grahn-Laasosen ja paikalla olleen väen kanssa. Erinomaisen hyviä puheenvuoroja monilta paikallaolijoilta ja myös eri alueen kunnistakin tulleilta. Ja oli mukava todeta, että tärkeimpänä pidettiin sitä, että hyvät peruspalvelut ja lähipalvelut voitaisiin jatkossakin turvata. Yksikin totesi sen surullisen kuuluisan tosiasian, että nyt kyläkouluja lopetetaan kovalla tahdilla kun kuntaraja jakaa lapset niin että ei synny edes yhtä elinvoimaista koulua. Näin mieluummin kumpikin lopettaa omansa ja lapset siirretään kuntakeskuksen kouluihin. Olen aivan varma, että joskus vielä näiden kyläkoulujen alasajoa kadutaan monessa paikassa.

Keskusteluun nousi myös EU-vaalit ja myös oman maammekin turvallisuuskysymykset. Itse uskon, että EU tulee tämän kriisin myötä vahvistumaan entisestään ja rauhan vahvistajaksihan EU ainakaan nimenomaan luotiinkin. Ja olen myös varma, että nämä Venäjän toimet myös vahvistavat sitäkin käsitystä, että emme mekään enää haluaisi olla yksin. Ja se on myös muistaa pohtiessa Ukrainaankin suhtautumistamme vaikka se ei EU-maa olekaan. Miettiä siis sitä mitä me vastaavassa tilanteessa toisilta mailta odottaisimme. 

Kiitokset vielä Forssan Kokoomukselle tilaisuuden järjestelyistä ja kaikille paikallaolleille hyvästä ja rakentavasta keskustelusta. Ja tuo Forssan Jokioisten Leivän kahvila on aivan mahtava paikka. Kannattaa ehdottomasti poiketa.

Mutta tänään eduskunnassakin pitkä päivä ennen Lounais-Hämettä ja Forssaan. Radio Suomen Hämeen Politiikan Puhemyllyssä tänään ensimmäistä kertaa isäntänä uusi päätoimittaja Eero Hyvönen ja aiheena samainen Ukraina. Ja samoja teemoja myös valiokunnassakin työpöydällä. Tänään myös tarjosin kahvit ja jäätelöt ulkoasiainvaliokunnalle jonka täysjäseneksi nyt pääsin. 

Ja mahtuihan päivään myös yksi tapaaminen luonnonsuojelulain parissa. Näyttää siltä, että lain koukerot vaativat vielä korjauksia. Ehkä jopa perustuslainkin näkökulmasta. Eli ei se aivan tavatonta ole, että monet lait vaativat sote-uudistuksen tapaan viilauksia perustuslainkin näkökulmasta. Ja näin on ollut viime hallituskaudella ja aina ennenkin. Eli turhaa kohua kun tämä kuitenkin aikalailla arkipäivää.

Mutta nyt kello jo 21.23 ja hetki sitten kotiin. Huomenna jatkanne Keski-Afrikka operaation käsittelyä aamusta puolustusvaliokunnassa. Siispä nyt lyhyesti päivän uutiset ja nukkumaan. Huomenna aikainen lähtö.

 

Kommentit