Kokoomus jatkaa maan suurimpana puolueena – kannatuserot kuitenkin tasoittuneet

Uutiset, torstaina 20.03.2008

Ylen Uutisten teettämä puolueiden kannatusmittaus kertoo, että Kokoomus jatkaa edelleen viime aikojen kohusta huolimatta maan suurimpana puolueena. Tutkimuksesta selviää kuitenkin se, että sekä kokoomuksen että SDP:n kannatus on viimeisen kuukauden aikana laskenut. Kolmesta suuresta vain keskusta on onnistunut lisäämään hieman kannatustaan, mutta tästä huolimatta sekin pysyy kokoomuksen takana kannatusmittauksessa.

– Tämän viikon tiistaina päättyneessä haastattelujaksossa on mukana siis jo viime aikojen kohutkin. Tästäkin huolimatta olemme säilyttäneet suurimman puolueen paikan. Uskon, että kun teemme työmme jatkossakin hyvin niin tilanne normalisoituu ja paikkamme säilyy, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreimpia puolueiden kannatuslukuja.

Kokoomusta kannatti Ylen tutkimuksen mukaan 22,5 prosenttia suomalaisista ja kyselyn mukaan keskusta on noussut toiseksi 22,3 prosentin ja SDP on pudonnut kolmanneksi 21,5 prosentin lukemilla. SDP:n kannatus on notkahtanut tasan prosenttiyksikön runsaasta puheenjohtajajulkisuudesta huolimatta.

– Kyllä se luonnollisesti ihmetyttää. Meidänkin kannatus on laskenut, mutta sen sijaan Demarit ovat saaneet valtavasti myönteistä palstatilaa puoluejohtajapelinsä ansiosta eri medioissa ja siitä huolimatta niiaus heillä näinkin syvä. Jokin siis mättää, kommentoi Heinonen.

– Meidän kannatus on kuitenkin pysynyt Taloustutkimuksen mittauksissa koko ajan – nytkin – viime vuoden eduskuntavaalien kannatuksen yläpuolella. SDP:n kannatus on vaalituloksessa ja keskustan nyt tapahtuneesta hienoisesta noususta huolimatta edelleen vaalikannatuksen alapuolella.

Tutkimus tehtiin 25. helmikuuta – 18. maaliskuuta välisenä aikana, ja kannatusarvio kuvaa tämän ajankohdan tilannetta eduskuntavaalien puoluekannatuksessa.

Vihreiden kannatus maaliskuussa on 10,0 prosentia (+0,1), vasemmistoliiton 8,5 (+0,2), perussuomalaisten 5,2 (+0,4), kristillisdemokraatien 4,7 (+0,4) ja RKP:n 4,1 (+0,1) prosenttia. Kaikki pienpuolueet ovat siis parantaneet kannatustaan hieman kuukauden takaisesta.

Kommentit