Kokoomus ja keskusta sopuun ykköspaikoista – Timo Heinonen jatkamassa Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana

Uutiset, maanantaina 01.12.2008

Keskusta ja kokoomus pääsivät maanantai-iltana Lopella sopuun keskeisten puheenjohtajuuksien jaosta alkavalla vaalikaudella. Kokoomus jatkaa valtuustonpuheenjohtajapuolueena ja keskusta pitää kunnanhallituksen ykköspaikan. Tiukaksi ajautunut tilanne ratkesi lopulta puolueiden väliseen 2+2-jakoon. Lopullisesti paikkajako vaatii vielä puolueiden valtuustoryhmien ja hallitusten vahvistuksen.

– Olen erittäin tyytyväinen ja helpottunut tilanteen ratkaisusta. Uskon, että tämä on meidän kaikkien kannalta hyvä ratkaisu, kiitteli kansanedustaja ja Lopen kunnanvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Timo Heinonen pattitilanteen ratkaisua.

Ongelma syntyi kun keskusta yllättäen suurimpana puolueena halusikin alunperin ottaa itselleen valtuuston puheenjohtajuuden. Tämä ratkaisu oli työntämässä kokoomukselle hallituksen puheenjohtajuutta. Hallituksen ykköspaikasta olikin muodostumassa kokoomuksen ongelma.

– Itse en kansanedustajan työn kanssa voinut ajatellakaan tuota paikkaa. Aika ei yksinkertaisesti olisi riittänyt sen tarpeeksi hyvään hoitamiseen. Kävimme läpi vaihtoehtoja ja hallituskokemusta omaavista valtuutetuistamme ei löytynyt ykkösnuijan varteen heiluttajaa. Olimme jo varautuneet siihen, että tulemme valitsemaan valtuuston varapuheenjohtajuudeen tilanteen laukaisemiseksi tai valitsemaan kh:n puheenjohtajan valtuustoryhmämme ulkopuolelta. Onneksi siihen ei nyt tarvinnut mennä, kertoi Heinonen.

Heinonen tulee toimimaan ainakin kaksi ensimmäistä vuotta valtuuston puheenjohtajana, jos puolueiden valtuustoryhmät neuvottelutulokset vielä hyväksyvät. Kokoomus nostanee hallituksen varapuheenjohtajaksi naisen.

– Hallituksen varapuheenjohtajuus tulee meille nyt uutena paikkana. Tulemme nimeämään paikalle naisvaltuutettumme. Näin saamme ykköspuheenjohtajistoome myös tasa-arvojaon kohdalleen, paljasti Heinonen, mutta jätti nimen vielä kertomatta.

Kommentit