Kokoomus ja keskusta nousevat kärkeen? Kokoomus ajanut jo SDP:n kiinni

Uutiset, perjantaina 02.03.2007

Ylen tuore kysely kertoo keskusta-oíkeistolaisten puolueiden parantaneen kannatustaan helmikuun aikana kun samaan aikaan sekä SDP että Vasemmistoliitto menettivät reilusti tukeaan. Keskusta on vahvistanut asemaansa suurimpana puolueena ja nyt puolueen kannatus on nyt 24,6 prosenttia. Keskusta on saamassa kokoomuksesta vielä hyvän kirikumppanin maalivaaleihin. Kokoomus nimittäin nosti kannatustaan viime kuukauden aikana peräti 1,6 prosentilla ja on noussut käytännössä tasoihin SDP:n kanssa.

– Tätä osasimme odottaa. Mukava kuulla nyt nämä luvut ja se, että hyvä henkinen kokoomuskampanjamme on nähty ja otettu hyvin vastaan. Tästä nousu varmasti jatkuu aina maalisvaaleihin asti ja taistelemme tiukasti, mutta ennen muuta rehdisti myös suurimman puolueen tittelistä, kertoi Timo Heinonen saatuaan tiedon tuoreeltaan kokoomuksen kampanjatoimistosta puhelimeensa. Rehdillä kokoomus-kampanjalla Heinonen viittasi SDP:n ja SAK:n mauttomiin tv-kampanjoihin.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemän tutkimuksen mukaan kokoomuksen kannatus nousi viimekuun aikana 1,6 prosenttiyksikköä 21,9 prosenttiin. Samaan aikaan SDP menetti kannatustaan peräti 1,5 prosenttia ja on virhemarginaalin sisällä kokoomuksen kanssa tasoissa 22,3 prosentin kannatuksella.

Vasemmistoliitto, Vihreät ja Kristilliset myös alamäessä

Tuore tutkimus paljastaa myös sen, että sekä Vasemmistoliitto että Vihreät ovat menettäneet kannatustaan yli puoliprosenttiyksikköä kumpikin. Nyt puolueet ovat lähes tasoissa kuitenkin kaukana kolmen suurimman takana.
Myös Kristillisdemokraattien kannatus on kääntynyt laskuun ja kuukaudessa puolue menetti asemiaan 0,3 prosenttia. Myös Perussuomalaiset putosivat ja nyt puoluetta kannattaa enää vain 2,6 prosenttia suomalaisista.

RKP sen sijaan paransi kannatustaan pienpuolueista ainoana nousten nyt 4,3 prosenttiin.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemän tutkimuksen kannatukset perustuvat helmikuun aikana tehtyihin noin 1900 henkilökohtaiseen haastatteluun ja kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit