Kokoomus haluaa selkeän parannuksen veteraanien oloihin

Uutiset, torstaina 23.08.2007

Hämeessä kesäkokoustaan pitäneet Kokoomuksen ministerit ehdottavat sotaveteraanien tukiin selkeää parannusta. Kokoomus haluaa erillisen toimenpideohjelman jo ensi vuoden alkuun, kun Suomi alkaa juhlia itsenäisyytensä 90. vuotta. Kokoomuslainen peruspalveluministeri Paula Risikko valmistelee asiaa ja esitys tullee käsittelyyn jo tällä viikolla.

Hämeessä kollegoineen vieraillut Risikko uskoi hallituskumppaneiden suhtautuvan kokoomuksen avaukseen myönteisesti. Ministerin mukaan toimenpiteisiin sisältyisivät mm. veteraanien kuntoutuksen kohentaminen ja laitoksissa tapahtuvan kuntoutuksen haitta-asteen pienentämisen nykyisestä 30 prosentista. Risikon mukaan myös palvelusetelien käytön laajentaminen veteraaneille on selvitettävänä. Toimenpiteistä ja niiden aiheuttamista kustannuksista päätetään lopullisesti elokuun lopussa hallituksen budjettiriihessä.

Sotaveteraaneja on tällä hetkellä noin 77 000, joista 11 000 on myös sotainvalideja. Veteraanien keski-ikä on jo noin 85 vuotta.

– Itse otin Risikon esityksen tyytyväisyydellä vastaan. Itseasiassa sekä Hämeenlinnan ja Lahden toreilla tuli muutama henkilö asiasta puhumaan ja kun kerroin puolueemme toimista oli tyytyväisyys suurta. Olemme aivan viime metreillä tämän asian kanssa ja nyt ei ole syytä jarrutella, totesi ministeriryhmää Hämeessä isännöinyt Hämeen Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen.

– On tärkeää, että myös lotat ja sotaorvot huomioidaan asiaa valmisteltaessa, painotti Heinonen.

Kommentit