Kokoomus ainoana nousussa uusiin kuntavaaleihin

Uutiset, sunnuntaina 07.09.2008

MTV3:n tuorein puolueiden kannatusmittaus kertoo, että kolmesta suuresta puolueesta vain Kokoomus on parantamassa tulostaan edellisistä vuoden 2004 kunnallisvaaleista. Suurimmaksi puolueeksi nouseminen vaatii kuitenkin kokoomuksen edelleen napakymppisuoritusta.

– Tilanne on juuri niin tasainen kuin olemme osanneet odottaa. Näyttää siltä, että pystymme yllättämään näissä vaaleissa ja nousemaan ykköseksi, jos kaikki menee nappiin. SDP:n alamäki näyttää vaan jatkuvan, kommentoi Timo Heinonen tuoreimpia gallup-lukuja pyhäiltana.

MTV3:sen tutkimuksessa SDP:tä kannatti 22,2 prosentia suomalaisista kun keskusta ja kokoomus saivat 22,1 prosentin kannatuksen. Kolme suurtaa lähtee loppukiriin siis rintarinnan.

Suurin uutinen tuoreimmassa puoluekannatuksessa on kuitenkin sen vertaaminen neljän vuoden takaisiin vuoden 2004 kunnallisvaaleihin. SDP:n alamäki on ollut jyrkkä eikä uusi puheenjohtaja ole pystynyt kääntämään laivan suuntaan. SDP:n kannatus 2004 oli 24,1 ja nyt enää 22,2. Myös keskusta on menettänyt kannatustaan edellisistä kunnallisvaaleista ja ainoastaan kokoomus on pystynyt parantamaan.

– On totta, että tuo on juuri se mielenkiintoisin juttu tässä mielipidemittauksessa. Se kertoo suuntauksesta kuntapuolella. Nyt täytyy tehdä viimeiset ehdokashankinnat hyvin niin uskon, että voimme yllättää.

Kommentit