Kokoomus ainoana lisää jäseniään

Uutiset, perjantaina 03.08.2007

Sanomalehti Keskisuomalainen kertoo, että suurista puolueista keskusta ja SDP lähtevät jäsenmetsästykseen pysäyttääkseen syöksykierteessä olevan jäsenkehityksensä. Keskusta menetti vuonna 2006 lähes 12 000 ja SDP:kin 1 700 jäsentä. Suurista puolueista vain kokoomus kasvatti jäsenmääräänsä, minkä vuoksi puolue ei lähde mukaan jäsenjahtiin.

-Puolueemme on ollut hyvässä nousuvireessä jäsenmääränkin suhteen jo useamman vuoden. Uusia jäseniä on liittynyt mukaan hyvin ja se näkyy paikallisyhdistystenkin toiminnassa. Meillä Lopellakin kokoomuksella on hyvä trendi ja henkipäällä ja se näkyy ihmisten kiinnostuksessa toimintaamme kohtaan. Mukaan halutaan tulla, kertoi kansanedustaja ja Lopen kokoomus ry:n puheenjohtaja Timo Heinonen.

Suurin syy puolueiden jäsenmäärän laskuun on ikääntyvien poistuminen riveistä. Heidän tilalleen ei ole tulossa riittävästi nuoria. Puolueet arvioivat jäsenkadon johtuvan myös politiikan vastaisesta ilmapiiristä.

Suomen aikuisväestöstä kymmenen prosenttia eli noin 400 000 ihmistä kuuluu poliittiseen puolueeseen. Kansainvälisesti luku on korkea, sillä useissa Euroopan maissa puolueen jäseneksi on liittynyt vain kaksi prosenttia aikuisväestöstä.

Kommentit