Kokoomuksen Timo Heinonen: SDP koulupakko ei ole ratkaisu toisen asteen ongelmiin

Uutiset, lauantaina 18.05.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja aiemmin luokanopettajana toiminut Timo Heinonen toivoo hallitusneuvotteluissa vielä harkittavan uudemman kerran onko rahojen laittaminen pakolliseen toisenasteeseen järkevää nuorten kannalta. Heinonen ei usko koulupakon ulottamisen ammattikouluihin ja lukioihin olevan oikea ratkaisu vaan panostuksia pitäisi laittaa peruskoulun vahvistamiseen ja myös erityisen ja muun tuen varmistamiseksi toisella asteella.

-Peruskouluja pitää vahvistaa niin, että nuorilla on paremmat oppimisen edellytykset jatko-opinnoissa. Myös nuorten oikeutta tukeen toisella asteella pitää vahvistaa. Uskon pakon sijaan, että näillä panostuksilla saadaan aikaan parempia tuloksia. Harvoin pakko on toimiva ratkaisu ongelmia kohdanneen nuoren kanssa, muistutti Heinonen.

Helsingin Sanomat kertoi oppivelvollisuuden pidentämisen maksavan jopa 200 miljoonaa euroa vuodessa. Helsingin Sanomat uutisoi rahan olevan pois korkeakouluilta.

-Kun tällainen raha on olemassa niin se kannattaa käyttää panostuksina sinne missä se on vaikuttavinta. Vahvistetaan varhaiskasvatusta ja peruskoulua, hillitään toisenasteen kustannuksia kohti maksutonta toista astetta ja laitetaan panostuksia myös korkeakouluihin ja täydennyskoulutukseen, luetteli Heinonen.

Heinonen pitää tärkeänä, että peruskoulun jälkeen nuorille on tarjolla myös teitä tekemällä oppimiseen.

-Kaikkien paikka ei ole koulunpenkillä eikä kannettu nuori siellä pysykään. Kannattaa kehittää myös työpaikoilla tapahtuvaa oppimista oppimisopimuksien ja koulutussopimuksien kautta, painotti Heinonen.

Kommentit