Kansanedustaja Timo Heinonen EU-vaalikiertueella: ”EU:n pitää olla isoissa asioissa iso ja pienissä pieni”

Uutiset, lauantaina 18.05.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen oli lauantaina 18.5.2019 vauhdittamassa puolueensa EU-vaalikampanjaa niin Riihimäen Hirsimäessä kuin Hämeenlinnan Tulevaisuustorillakin. Vaalien ennakkoäänestys onkin alkanut edellisvaaleja vilkkaampana ja Heinonen muistuttikin EU-vaalien tärkeydestä.

-Nyt äänestetään monessa mielessä Euroopalle suuntaa. Haluammeko, että olemme maailmassa kokomme mukainen tai jopa kokoamme suurempi vai palaammeko eri suuntiin vetäväksi eripuraisten maiden maanosaksi. Itse toivon, että valitsemme yhdessä tekeminen ja vaikuttamisen Kiinan, USA:n ja Venäjän ja muiden suurten vastavoimana ja ennen muuta kumppanina, muistutti Timo Heinonen Riihimäen Kokoomuksen järjestämässä Eurovaalit PopUp-tapahtumassa.

Kokoomus on esittänyt myös EU:n Erasmus+-opiskelijavaihto-ohjelman rahoituksen kaksinkertaistamista ja opiskelijavaihdon ulottamista jokaisen suomalaisen nuoren saataville.

-On tärkeä varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus vaihtoon Euroopassa ja tämä mahdollisuus on syytä ulottaa myös toiselle asteelle ammattikouluihin ja lukioihin. Rahoituksen tuplaaminen avaisi ovia monille suomalaisille opiskelijoille, mutta myös toisaalta toisi vaihtoon monia nuoria muista EU-maista meille tänne Suomeen, muistutti Heinonen.

EU:n opiskelijoiden Erasmus-ohjelman suurimpia hyötyjiä ovat olleet juurikin suomalaiset. Jo vuonna 1992 aloitetun opiskelijavaihto-ohjelman kautta on jo yli 235 000 suomalaista päässyt vaihtoon ulkomaille.

-Meidän EU-ehdokkaat ovat aivan oikein alleviivannut, että Erasmus on tuonut esille EU:n mahdollistamia käytännön etuja ja Suomeen konkreettista hyötyä EU:n budjetista.

Hämeenlinnan Tulevaisuustorilla Heinonen sanoi, että pienissä asioissa EU:n tulee olla jatkossa oikeasti pieni ja jättää ne kansallisesti päätettäväksi ja keskittyä oikeasti isoihin yhteisiin asioihin.

-Suuri asioita, missä EU:n tulee vahva ja mihin sen pitää keskittyä ovat kestävä kasvu, ilmastonmuutoksen hillintä, turvallisuus ja puolustus, muuttoliikkeen hallinta sekä vapaan sääntöperusteisen maailmankaupan puolustustaminen, linjasi Heinonen.

Heinonen toivoi Suomen esittävän seuraavaksi komissaariksi parhaan mahdollisen ehdokkaan. Kolme edellistä ovat olleet miehiä ja Heinonen uskoikin nyt löytyvän Suomestakin ehdokkaaksi osaava ja hyvä nainen.

-Jos SDP saa paikan niin toivon, että demarit arvostavat Miapetra Kumpula-Natrin pitkän ja laajan EU-osaamisen komissaaritehtävän arvoisesti. Hänellä on kokemusta niin Eduskunnan Suuren valiokunnan johdosta kuin Europarlamentistäkin. Ehdottomasti paras SDP:n nimistä paikalle vaikuttaa sitten sukupuoli tai ei. Eli nyt heillä on hyvät mahdollisuudet valita tehtävään osaava nainen näin halutessaan, totesi Heinonen.

Kokoomukselta Heinonen nosti esille Henna Virkkusen, mutta muistutti samalla, että oppositioasema ei avaa mahdollisuuksia kokoomuslaiselle komissaarille Suomesta.

-Henna on tehnyt erinomaisen hyvää työtä EU:ssa ja olen varma, että vaikka komissaaripaikkaa ei nyt tulekaan niin Hennan osaamiselle on käyttöä EU:n tärkeissä tehtävissä jatkossakin. Ja meillä on erittäin hyvä ja monipuolinen ehdokaslista nyt Eurovaaleissa. Sieltä löytyy jokaiselle varmasti hyvä ehdokas Euroopanparlamentinvaaleihin, totesi Heinonen Hämeenlinnan torilla.

Kokoomuksen eurovaaliehdokkaina paraikaa käynnissä olevissa vaaleissa ovat yrittäjä Paula Aikio-Tallgren, yleisesikuntaupseeri ja everstiluutnantti Hans Adolf Ehrnrooth, kokoomuksen eduskuntaryhmän ja puolueen kansainvälisten asioiden sihteeri Matilda af Hällström, teollisuusneuvos Kari Kallonen, kouluneuvos Jyrki Koivikko, ex-europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola, liiketoimintajohtaja Piia Kurki, toimitusjohtaja Heikki Niemeläinen, EU-asioihin erikoistunut konsulttiyrittäjä Mikko Ohela, kokoomuksen nykyiset europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen sekä yrittäjä Mikael Ropo, ulkopolitiikan neuvonantaja Euroopan komissiossa Aura Salla, varatuomari Kimmo Sasi ja kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo, kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Tuomas Tikkanen, professori ja lääkäri Pirkko Vihko, maanviljelijä Sami Yli-Rahnasto ja kokoomuksen järjestöverkoston puheenjohtaja Leena Zittling.

Kommentit