Kokoomuksen Timo Heinonen: Ratsastusmaneesien ja pienten kuntosalien käyttö turvattava myös koronarajoituksissa

Uutiset, sunnuntaina 21.03.2021

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtion liikuntaneuvoston pitkäaikainen jäsen ja myös VLN:n varapuheenjohtajana toiminut Timo Heinonen edellyttää lajikohtaista ja paikallistakin arviointia liikunnan ja urheilun rajoitustoimissa. Heinonen vastustaa ovien sulkemista niin, että suluista olisi jopa hyötyjä suuremmat haitat.

-Meillä on lukuisa määrä esimerkkejä vaikkapa kuntosaleista, joissa on tehty sähköiset varauskirjat, tarkat ajat ja myös määrärajoitukset toiminnalle. Tällaisin koronaturvallisin toimin esimerkiksi alle 10 hengen kokonaismääräällä toiminnan pitää voida jatkua, vaatii Heinonen.

Heinonen muistuttaa, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen kuntosali- ja liikuntatilasulku lopettaisi myös yksilötason valmennukset ja myös kuntoutukset.

-Esityksen haitat olisivat hyötyjä suuremmat jos tämä nyt toteutuu. Moni tarvitsee mm. leikkauksista tai onnettomuuksistakin toipumisessa kuntoutusta ja jos tällainen toiminta nyt kielletään, niin vaikutukset ovat kohtalokkaita, vetoaa Heinonen.

Kuntosalien rinnalla Heinonen nostaa toisena esimerkkinä esille ratsatsusmaneesit ja koirahallit.

-Ei ratsastusta voi edes verrata ryhmäliikuntaa. Ratsastusmaneeseissa on jo luontaiset turvaetäisyydet. Ei tällaista ole syytä nyt kieltää. Ja pitää muistaa, että hevoset pitää joka tapauksessa liikuttaa, toteaa Heinonen.

Heinonen nostaa ratsastusmaneesien tapaan esille myös koiraharrastajien tilat.

-Näistä monet ovat vielä yhdistysten pyörittämiä ja nyt pitää joka tapauksessa katsoa apuja ja tukea näille niin, että toiminta ei lopu koronaan kokonaan. Tässä voi muutenkin käydä niin, että menetämme valtavasti tekijöitä ja vapaaehtoistoimijoita ja myös harrastajia eri lajeista, jos korona sulku venyy, muistuttaa Heinonen.

Heinonen puhuukin jo harrastuksista luopuvien rinnalla  kadotetuista nuorista urheilijoista, joiden urat voivat loppua sulkuihin.

-Tätä harrastajakatoa ja myös urheilijoiden urapolkujen katkeamisia pitäisi nyt seurata tarkasti. Myös monet lajiliitot ja sarjat ovat aivan katkeamispisteessä. Hallituksen pitää nyt ottaa tämä tilanne myös liikunnan ja urheilun näkökulmasta vakavasti, vetoaa Heinonen.

Kommentit