Kokoomuksen Timo Heinonen: Metsästys- ja kalastusasiat ratkaistava uusissa kansallispuistoissa

Uutiset, perjantaina 31.01.2014

Kokoomuksen kansanedustaja, Kokoomuksen ympäristövaliokunnan vastaava Timo Heinonen on tyytyväinen hallituksen ratkaisuun alkaa valmistella kahta uutta kansallispuistoa. Hallituksen ympäristöasioiden ministeriryhmä on päättänyt, että Eteläisen Konneveden sekä Salon Teijon kansallispuistojen perustamisen valmistelu voidaan käynnistää ympäristöministeriössä.

-Kansallispuistoissa yhdistyvät hienolla tavalla luontoarvot ja hyötykäyttö. Puistot tukevat muun muassa paikallista matkailuliiketoimintaa ja siten työpaikkoja, kansanedustaja kommentoi.

-Pidän tärkeänä, että kahden uuden kansallispuiston valmistelussa otetaan huomioon paikallisen väestön kalastus- ja metsästysoikeudet, Heinonen kertoo. Paikallisenväestön oikeudet metsästykseen ja kalastukseen tulee taata, jotta hankkeita voidaan viedä eteenpäin, hän jatkaa

Kansanedustaja painottaa, että uusia kansallispuistoja tulee perustaa vain, jos paikallisen väestön kanssa päästään yhteisymmärrykseen.

-On hyvä, että Käsivarren suurtunturialueelle suunniteltua kansallispuistohanketta ei viedä eteenpäin, sillä asukkaat eivät hyväksyneet puistokaavailuja.

Kansanedustajan mukaan myös Metsähallituksen Luontopalveluille tulee taata rahoitus jatkossa.

-Ei ole järkevää tehdä uusia alueita, jos niistä ei pystytä pitämään kunnolla huolta. Hallituksen tulee esittää riittävä rahoitus perustamisen yhteydessä, Heinonen kommentoi

Kommentit