Kokoomuksen Timo Heinonen: Pääministeri Sanna Marin lupasi, että ”yksikään yritys ei ajaudu koronan takia konkurssiin”

Uutiset, lauantaina 07.11.2020

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen on huolissaan pääministeri Sanna Marinin hallituksen toimimattomuudesta tapahtuma-alan tukalan tilanteen edessä. Heinonen perään kuuluttaa hallitukselta pikaisia toimia tuhansien yritysten ja jopa 200 000 tuhannen alan työnpaikan turvaamiseksi ja pelastamiseksi. Myös matkailu- ja ravintola-alan tilanne käy koko ajan tukalammaksi.

– Valitettavasti tuntuu ja näyttää siltä, että pääministeri Sanna Marinille (sd.) ja hänen hallitukselleen toiset työpaikat ovat toisia tärkeämpiä ja arvokkaampia. Tapahtuma-ala on kärsinyt ravintola- ja matkailualan kanssa ehkä juuri kaikista eniten hallituksen tekemistä rajoitustoimista ja nyt uhattuna on valtava määrä alan työpaikkoja, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen tuntee tapahtuma-alan poikkeuksellisen hyvin sillä ennen kansanedustajan uraansa hän toimi pitkään tapahtuma-alalla yrittäjänä ja tekijänä.

– Marinin hallituksen koronan rajoitustoimet ovat alan oman selvityksen mukaan ajaneet alan sellaiseen tilanteeseen, että jopa 70% yrityksistä koko liiketoiminta on pysähdyksissä. Yli 60% yrityksistä on arvioinut, että ne eivät selviä enää edes puolta vuotta. Maaliskuussa Marin lupasi (AL 20.3.2020), että ”yksikään yritys ei ajaudu koronan takia konkurssiin. Hän painotti, että valtio huolehtii kaikesta”. Nyt kysymys kuuluu, että voiko Marinin sanaan luottaa?, kysyy Heinonen.

Jos Marin ei pidä sanaansa ja hallitus ei tule auttamaan tapahtuma-alaa ja myös matkailu- ja ravintola-alaa niin Heinonen arvioi tilanteen pahenevan nopeasti vuodenvaihteen jälkeen.

-Hallituksen tulee luoda turvalliset ja selkeät pelisäännöt alan toiminnan turvaamiseksi. Tapahtuma-ala on jo itse valmistelemassa tällaista tapahtumien exit-strategiaa ja myös korona-turvallinen matkustaminen Suomeen pitäisi saada lopulta käyntiin. Mikä tässä oikein kestää? Lentokoneet kyllä lentävät muualla Euroopassa, mutta Suomeen ei pääse eikä pysty tulemaan.

Matkailu- ja ravintola-ala työllistää suoraan noin 90 000 työntekijää ja siihen läheisesti liittyvä tapahtuma-ala noin 20 000 kokoaikaista ja jopa 175 000 tilapäistä työntekijää.

-Kysymys kuuluukin suoraan pääministerille, että onko nämä työpaikat hallitukselle vähemmän arvokkaita ja tärkeitä, kuin jotkut muut työpaikat, kysyy Heinonen ja vaatii toimia välittömästi.

Kommentit