Kokoomuksen Timo Heinonen Hollolassa ja Hämeenkoskella: Nuorisotyön rahoitus turvattava myös koronakriisissä

Uutiset, lauantaina 29.08.2020

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui Kokoomuksen toritilaisuuksiin lauantaina 29.8.2020 Hollolassa ja Hämeenkoskella. Aamulla Hollolassa oli jo tuoretta uutispuuroa tarjolla ja markkinatunnelma veti hyvin väkeä myös Hämeenkoskelle. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin valmistelun vetäjäksi kuluvalla viikolla valittu Heinonen kertoi olevansa huolestunut ennen muuta ensi vuoden valtiontalousarvion tulopuolen tyhjyydestä, mutta toisaalta myös siitä, että leikkaukset on kohdistettu mm. nuoristyöhön, sote-järjestöihin ja liikuntaan ja urheiluun.

-Nuorisotyöltä on lähdössä pois joka kolmas euro budjetista. Noin 30% leikkaus nykyiseen rahoitustasoon on kestämätön. Sama leikkuri on käynyt myös sosiaali- ja terveyspuolen järjestöjen ja toimijoiden kukkarolla. Eilen sain osallistua Lahdessa lastensuojelun nuorten päivään ja kyllähän nämä leikkaukset näkyisivät karulla tavalla juuri täällä kaikista haavoittuvimmassa tilanteessa olevien ihmisten arjessa, totesi Heinonen.

Heinonen onkin jo aiemminkin vedonnut pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukseen ja keskustalaiseen valtiovarainministeri Matti Vanhaseen, että kolmannensektorin toiminnan jättileikkauksista luovuttaisiin. Heinonen vaatiikin rahoituksen etsimistä muualta ensi vuoden budjettiin ja myös rahoitusongelman pitkänkin aikavälin ratkaisemista.

-Nyt punakynä on kohdistunut sellaisiin toimintoihin, joille ei helpolla, jos millään löytyisi korvaajaa. Siellä on paljon toimia mm. pitkäaikaistyöttömille, nuorisotyöttömille, mutta myös mm. mielenterveyspuolen palveluihin ja moneen vertaistukitoimintaan. Nämä hallituksen suunnittelemat leikkaukset on kyllä pystyttävä torppaamaan.

Hämeenkosken torilla ihmisiä jututtanut kansanedustaja Timo Heinonen sanoi olevansa huolissaan myös ensi vuoden talousarvioehdotuksen tulopuolesta. Työttömyys on noussut poikkeuksellisen korkeaksi, mutta hallitus ei ole kyennyt päättämään yhdestäkään työllisyystoimesta. Ensi vuoden talousarviota onkin rakennettu velkarahan varaan.

-Hyvinvointiyhteiskunta ei tule kestämään velkarahan varaan rakentamista. Nyt pitää löytää toimia työllisyyden parantamiseksi. Pitää luoda uskoa, että Suomi on maa missä kannattaa ja voi työllistää ja minne myös uskaltaa investoida. Myös luottamusta työntekijöiden ja työnantajien kesken tulisi vahvistaa eikä kaivaa nyt turhaa uomaa tänne, vaati Heinonen.

Valtiovarainvaliokunnassakin toimiva Heinonen laskisi mm. työnteon verotusta ja poistaisi työnteolta erilaisia kannustinesteitä. Myös yritysten verotusta Heinonen veisi Viron veromallin suuntaan ja poistaisi eläkeläisiltä erityisen raippaveron ja myös työnteokoa rajoittavat verot.

-Meidän pitäisi nyt vahvistaa kotimarkkinoita laskemalla työnteon verotusta, mutta myös eläkeläisten verotusta niin, että mm. työnteko eläkkeellä olisi aina kannattavaa. Nämä pitkänlinjan osaajat olisivat arvokas apu niin hoiva-alalla kuin monessa muussakin sijaisina ja kiireapuna. Myös yritysten verotusta pitäisi nyt uudistaa Viron veromallin pohjalta luotavalle omalle Suomen veromallille, missä yritysten kannattaisi myös hakea kasvua ja työllistää lisää, pohti Heinonen kotimatkallaan Hämeenkoskelta Lopelle.

Kommentit