Kokoomuksen Timo Heinonen ei innostu oppivelvollisuuden pidentämisestä – ”Tärkeämpää laittaa perusopetus ja tukitoimet kuntoon”

Uutiset, maanantaina 08.07.2013

Kokoomuksen kansanedustaja ja Osaamisen ja Sivistyksen politiikkaverkoston puheenjohtaja Timo Heinonen ei innostu demariministereiden halusta pidentää oppivelvollisuutta. Entisenä opettajana Heinonen ei usko pakon olevan oikea keino ratkaista näiden nuorten ongelmia, joille oppivelvollisuuden suorittaminen on jo nyt haaste ja jotka jäävät peruskoulun jälkeen jatkokoulutuksen ulkopuolelle.

– Itse nyt toivoisin, että opetusministeri Krista Kiuru tarttuisi vahvasti perusopetuksen haasteisiin. Tarvitaan lisää resursseja kuntiin, että opetusryhmät pysyvät riittävän pieninä ja, että erityistä tukea saadaan silloin kun lapsi ja nuori sitä tarvitsee. Myös opinto-ohjaukseen pitäisi saada kunnolliset minimivaatimukset niin yläkouluihin kuin toiselle asteellekin, linjasi Timo Heinonen ratkaisun avaimia nuorten syrjäytymiseen.

Heinonen myös kertoo olevansa huolestunut siitä, että juuri voimaan tullut nuorten yhteiskunta- ja koulutustakuu ei toteudu koko maassa nyt päätettyjen toisen asteen ammattillisen koulutuksen aloituspaikkojen leikkausten myötä.

– Paras keino pakon sijaan on varmistaa se, että jokaiselle nuorelle on riittävästi tukea ja apua peruskoulussa ja sitten jatko-opiskelupaikka toiselle asteelle. Oppivelvollisuuskaan ei ole näiden kaikkien kohdalla toiminut niin en jaksa uskoa, että yksi pakkovuosi lisää olisi ratkaisu, totesi Heinonen.

Timo Heinonen kannustaakin opetusministeri Krista Kiurua huolehtimaan perusopetuksen riittävistä resursseista ja yhdessä työministeri Lauri Ihalaisen kanssa siitä, että koulutustakuu toteutuu koko maassa.

Kommentit