Kokoomuksen Timo Heinonen: Aulangon Graniittilinna voidaan remontoida ensi vuonna

Uutiset, tiistaina 12.12.2017

Eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen jaostonsa neuvottelutulokseen ensi vuoden budjetin lisäyksistä. Heinonen nosti mukaan Aulangon Graniittilinnan ja neuvottelun jälkeen lisäykseksi päätettiin 250 000 euroa. Valtiovarainvaliokunta hyväksyi esityksen maanantaina kokouksessaan ja kaiken kaikkiaan Aulangolla tulee ensi vuonna rahaa 400 000 euroa.

-Sain tästä Graniittilinnan tilanteesta kuluvan vuoden aikana useamman yhteydenoton Hämeenlinnasta ja muualtakin ja nyt kun minulle aukeni osaltani paikka avittaa tilannetta niin nostin sen neuvotteluumme kärjeksi. Graniittilinna on tärkeä osa ainutlaatuista Aulangon puistometsää ja luonnonsuojelualuetta. Tämän 250 000 euron lisäksi esityksessä on vielä 150 000 euroa Aulangon luonnonsuojelualueen reitteihin ja opasteisiin.

Aulangon luonnonsuojelualuetta hoitaa Metsähallitus ja samassa ratkaisussa valtiovarainvaliokunnassa nostettiin määrärahoja myös Seitsemisen kansallispuistolle ja myös kaikkien kansallispuistojen autiotupaverkoston ylläpitoon ja kehittämiseen ja nuorten työllistämiseen kansallispuistojen ylläpitoon. Heinosen johtama asunto- ja ympäristöjaosto lisäsi myös määrärahoja 105 000€ järjestöille jaettavaksi mm. Metsästäjäliitolle, ARA:lle 145 000€ ja hissien jälkiasentamiseen ja korjaamiseen 1 000 000 euroa.

-Laajensimme tämän hissien avustuksen koskemaan nyt myös vanhojen hissien korjauksia esteettömiksi. Valtiontukea voi siis saada nyt myös tällaisiin korjauksiin, mutta myös totta kai jatkossakin hissien jälkiasennuksiin kokonaan hissittömiin taloihin, toteaa Timo Heinonen.

Valtiovarainvaliokunnassa osoitettiin lisärahaa myös Mommilantielle MT2951:lle 700 000 euroa. Ja yhdeksäntoista pienemmän lisähankkeen joukkoon saatii myös maantie 132 Klaukkalantien parantaminen 800 000 eurolla. Aiemmin hallitus on jo päättänyt rahoituksesta Klaukkalan ohikulkutielle.

-Nämä liikennehankkeet on tärkeitä. Nyt pitää vielä saada tavalla tai toisella nämä kaikki pienemmät valtiontiet ja erityisesti soratiet huomion keskipisteeseen. Niiden kunto on luvattoman huono ja huononee koko ajan vaikka korjausvelkaa nyt onkin isossa kuvassa ensimmäistä kertaa pystytty pienentämään, vaati Heinonen.

Kommentit