Kokoomuksen Heinonen ja Kiuru: Hissien esteettömyyskorjaukset saavat valtiontukea – Kansallispuistojen ylläpitoa vahvistetaan

Uutiset, tiistaina 12.12.2017

Eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen ja jäsen Pauli Kiuru ovat tyytyväinen jaostonsa neuvottelutulokseen ensi vuoden budjetin lisäyksistä. Valtiovarainvaliokunta lisäsi ensi vuoden budjettiin rahaa mm. kansallispuistojen ylläpitoon ja autiotupaverkoston kehittämiseen sekä Aulangon Graniittilinnan peruskorjaukseen.

-Aulangon Graniittilinnan korjaukseen neuvottelujemme jälkeen lisäykseksi päätettiin 250 000 euroa. Sain tästä Graniittilinnan tilanteesta kuluvan vuoden aikana useamman yhteydenoton Hämeenlinnasta ja muualtakin ja nyt kun minulle aukeni osaltani paikka avittaa tilannetta niin nostin sen neuvotteluumme kärjeksi. Graniittilinna on tärkeä osa ainutlaatuista Aulangon puistometsää ja luonnonsuojelualuetta, totesi kansanedustaja ja jaoston puheenjohtaja Timo Heinonen.

Aulangon luonnonsuojelualuetta hoitaa Metsähallitus ja samassa ratkaisussa valtiovarainvaliokunnassa nostettiin määrärahoja myös Seitsemisen kansallispuistolle ja myös kaikkien kansallispuistojen autiotupaverkoston ylläpitoon ja kehittämiseen ja nuorten työllistämiseen kansallispuistojen ylläpitoon.

-Tämä on ensimmäinen kerta, kun arvokas ja monessa mielessä ainutlaatuinen autiotupaverkosto nostetaan näin omalla rahoituksella kehittämisen ja korjauksen kärjeksi, kommentoi kansanedustaja Pauli Kiuru.

Asunto- ja ympäristöjaosto lisäsi myös määrärahoja 105 000€ järjestöille jaettavaksi mm. Metsästäjäliitolle, ARA:lle 145 000€ ja hissien jälkiasentamiseen ja korjaamiseen 1 000 000 euroa.

-Laajensimme tämän hissien avustuksen koskemaan nyt myös vanhojen hissien korjauksia esteettömiksi. Valtiontukea voi siis saada nyt myös tällaisiin korjauksiin, mutta myös totta kai jatkossakin hissien jälkiasennuksiin kokonaan hissittömiin taloihin, kertoivat Pauli Kiuru ja Timo Heinonen.

Kommentit