Kutsu sotiemme veteraaneille ja lotille katsomaan Tuntematonta Sotilasta

Uutiset, maanantaina 18.12.2017

Väinö Linnan Tuntematon Sotilas –romaanin tuorein elokuvaversio on kerännyt kiitosta ja valtavan määrän katselijoita. Aku Louhimiehen ohjaama elokuva on levinnyt jo myös ulkomaille ja elokuvateatterit täyttyvät edelleen näytös toisensa jälkeen. Uusi Tuntematon Sotilas –elokuva oli myös yksi itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja kunnianosoitus sotiemme veteraaneille, lotille ja kaikille sota-ajan eläneille suomalaisille. Kansanedustaja Timo Heinonen yhdessä BioRex Hyvinkään kanssa kutsuvatkin Hyvinkään ja Riihimäen talousalueen sotiemme veteraanit ja lotat omaan juhlanäytökseen tammikuun 22. päivänä 2018.

– Viime vuonna aloitin uudenlaisen tavan ja joulukorttien ja –muistamisten sijaan laitoin jakoon stipendejä nuorille kulttuurin ja urheilun harrastajille. Nyt Suomi 100 –juhlavuonna syntyi idea, että haluaisin kutsua kaikki Hyvinkään, Hausjärven, Lopen ja Riihimäen sotiemme veteraanit ja lotat omaan Tuntemattoman Sotilaan –juhlanäytökseen ja tästä idea lähti liikkeelle, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Mukana juhlanäytöstä on ollut valmistelemassa talousalueen kuntien veteraanijärjestöjen aktiiveja ja Hyvinkäältä myös Veteraanitalosäätiö. Hausjärven ja Riihimäen kuljetukset on luvannut hoitaa Hausjärven Liikenne ja Lopelta kuljetukset hoitaa Lin-Car. Juhlanäytöksen väliajalla nautitaan uudistuneessa Hotelli Sveitsissä myös kahvit.

– Mukaan olemme kutsuneet myös nuoria veteraanien ja lottien vieruskavereiksi elokuvaa katsomaan. Itse odotankin innolla niitä keskusteluja mitä näiden kunniakansalaisten ja nuorten välille syntyy, totesi Timo Heinonen.

Tuntematon Sotilas –elokuvan 22.1.2018 kello 14 BioRex Sveitsissä järjestettävään näytökseen on kerätty osallistujia kunnittain, mutta mukaan voi ilmoittautua myös suoraan sähköpostilla timo.heinonen@eduskunta.fi. Näytökseen on mahdollista päästä mukaan myös saattajien jos veteraani tai lotta tulee mukaan omatoimisesti.

 

 

 

 

Kommentit