Kokoomuksen puoluekokouskiertue jatkui Turussa Puheenjohtajaehdokkaat tyytyäväisiä sinivihreäänhallituspohjaan

Uutiset, keskiviikkona 21.05.2008

Kokoomuksen kesäkuun Tampereen Puoluekokouksen puoluekokouskiertue jatkui tiistaina 20.5. Turussa. Varsinais-Suomen puoluekokousseminaarissa sali oli täynnä väkeä ja keskustelu puolueen tulevaisuudesta vilkasta. Suuria eroja ehdokkaiden välillä ei tälläkään kertaa kuitenkaan löytynyt.

– On varmasti totta, että kovinkaan suuria eroja ei ainakaan poliittisissa linjauksissa välillämme löytynyt. Se toisaalta kertoo siitä, että olemme aikalailla yksimielisiä siitä, että nyt maassamme tehdään oikeanlaista kokoomuslaista politiikkaa, totesi kokoomuksen varapuheenjohtajuutta tavoitteleva kansanedustaja Timo Heinonen seminaaria seuraavana aamuna.

– Itse kuitenkin pidän tärkeänä, että nyt kun teemme sitä hyvää kokoomuslaista politiikkaa hallituksessa niin muistamme myös uudet avaukset ja myös ne asiat joita emme nyt pääasiassa erittäin kokoomuslaiseen hallitusohjelmaan saaneet mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi lapsilisien sitominen indeksiin ja perintöverosta kokonaan luopuminen. Myös perhe- ja opiskelijapoltiikassa riittää vielä kokoomuslaista työtä. Kun nyt teemme hyviä päätöksiä niin samaan aikaan ajatuksen pitää pohtia jo kahta tai kolmea seuraavaa siirtoa. Se on keino millä kokoomuksen ideasalkku säilyy ehtymättömänä ja raikkaana.

Heinosen lisäksi Turun ehdokaspaneeliin osallistuivat kokoomuksen varapuheenjohtajaehdokkaat Henna Virkkunen, Arto Satonen ja Sampsa Kataja sekä puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaat Ulla Karvo, Jukka Mäkelä, Aulikki Sihvonen ja Janne Sankelo. Turun paneelikeskustelun puheenjohtajana toimi piirin puheenjohtaja ja kansanedustaja Petteri Orpo.

Illan keskustelun aiheet liikkuivat jälleen tutuissa aiheissa korkeakoulu-uudistuksesta mm. siihen miten nuoria saataisiin mukaan politiikkaan. Tutkimukset kertovat, että kokoomuksen kannatus nimittäin nuorten keskuudessa on erittäin suurta.

– Tässä on hyvä tulevaisuustavoite. Itse nostan kyllä ykkösehtona esille sen, että annamme nuorille tilaa kunnissa ja otamme heidät mukaan avoimin mielin. Arvostetaan kokemusta, mutta myös nuoruutta ja uusia ajatuksia. Samaan aikaan on tärkeää huolehtia siitä, että olemme puolueena helposti tavoitettavissa. Se tarkoittaa tänään torien ja markettien lisäksi oppilaitosvierailuja ja internetin uusien mahdollisuuksien mm. Youtuben ja Facebookin ja vastaavien hyödyntämistä. Tehdään kokoomus helpoksi, pohti Heinonen edellisillan yhtä teemaa.

Kaikki ehdokkaat joutuivat myös linjaamaan suosikkihallituspohjaan seuraavalle eduskuntakaudella. Ehdokkaat vannoivat sinivihreän ja porvarihallituksen nimeen.

– Jos näin hyvin yhteistyö ja uudistustyö etenee kuin nyt on edennyt niin en ainakaan itse näe pienintäkään syytä rikkoa tätä tiimiä. On tärkeää, että hallitus on toimintakykyinen ja sitä näyttää tällä hetkellä sinivihreähallitus olevan. Luottamuksen varassa elämme tässäkin, totesi Heinonen.

Kokoomuksen puoluekokouskiertue jatkuu keskiviikkona 21.5. Kotkassa ja puoluejohto valitaan kesäkuun toisena viikonloppuna Tampereella.

Kommentit