Hyvinkää-Riihimäen talousalueen yrittäjät Brysselissä Ville Itälä vaati Suomelta tiukempaa otetta EU-politiikkaan

Uutiset, lauantaina 24.05.2008

Hyvinkää-Riihimäen talousalueen yrittäjät järjestöt vierailivat Brysselin matkansa yhteydessä myös EU-parlamentissä ja komissiossa. Lähes viisikymmentä yrittäjää Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Hausjärveltä ja Lopelta saivat päivän mittaisen perehdytyksen ajankohtaisiin EU-asioihin niin virkamiesten luennoilla kuin Europarlamentaarikko Ville Itälän tapaamisessa. Itälä vaati suomalaisilta tiukempaa otetta EU:ssa.

Suomalaisten kiltteys lähentelee jo tyhmyyttä, totesi kokoomuslainen europarlamentaarikko yrittäjille ja mainitse esimerkkeinä mm. 141-tukineuvottelut jonka tulos Suomessa naamioitiin ”torjuntavoitoksi”. Itälän mukaan tällaisissa aiheissa olisi syytä myös olla valmis koplaamaan. Lissabonin sopimuksen hyväksymisen ehdoksi esimerkiksi Italia asetti vain yhden lisäedustajan saamisen Europarlamenttiin. Suomessa maatalousasian koplaamista pidettiin liian mitättömänä .

– Kyllä Itälän tapaamisesta tuli valtavasti hyvää palautetta. Saimme tapaamisen järjestymään aivan viime hetkillä ja kyllä moni kiitteli. Itsekin voin kyllä todeta, että Villen tapaisia MEP:jä kaivattaisiin lisää, kommentoi Yrittäjien matkalle osallistunut kansanedustaja Timo Heinonen.

Yrittäjien vierailulla keskusteluissa Ville Itälän kanssa esille nousi yrittäjäaiheiden lisäksi myös EU:n laajentuminen ja erityisesti Turkin mahdollinen jäsenyys sekä myös EU:n tulevaisuus ja kehittyminen Lissabonin sopimuksen myötä.

Hyvinkää-Riihimäen talousalueen jokavuotinen matka kestään koko viikonlopun ja tällä kertaa tutustumiskohteet ovat EU-koneiston lisäksi muutkin Brysselin alueella.

Kommentit