Kokoomuksen on palanut hyvä yhdessä tekemisen henki

Blogi, sunnuntaina 05.02.2017

Viime vuoden talvella kävimme useamman vakavan keskustelun puolueemme tilasta. Tuli istuttua ilta jos toinenkin ja aika kului. Kesällä olimme vedenjakajalla kun puoluekokous päätti vaihtaa poikkeuksellisesti puheenjohtajaa. Se oli luonnollisesti riski vähän kuin jääkiekkovalmentajan vaihtaminen kesken kauden ilman, että pelaajat vaihtuvat. Meidän oli se riski otettava ja nyt reilu puolivuotta on osoittanut, että tällä kertaa vaihto onnistui. Toki hieman kapteenistoakin vaihdettiin ja myös eduskuntaryhmän johto meni uusiksi. Iso juttuja ja aina riskinkin ottoa.

Tänään minun oli tarkoitus olla mukana jälleen perinteisellä Kokoomus risteilyllä. Eilen iltapäivällä Petterin kanssa viestiteltiin ja sovimme, että jään kotiin työstämään ohjelmatyötämme kohti kuntavaaleja. Pari yötä ja pitkä päivä tässä nyt väännetty ja tänään ensimmäinen versio asunto- ja MRL-kokonaisuudesta läpikäynnissä seuraavalla. Tarkoitus saada isompi raportti valmiiksi tässä helmikuun aikana ja hieman yllättävä ja tiukkakin aikataulu pakotti nyt tällaisiin kuvioihin. Eilen siis jouduin hakemaan ensin puheenjohtajapäivien tunnelmia vain Facebook Liven kautta. Kokoomuksen Puheenjohtajapäivät itseasiassa alkoivat aikanaan juuri Petterin idesta puoluetoimistolta ja nyt vuosia myöhemmin idean isä itse puheenjohtajana PJ-päiviä vetämässä.

Lehdistössä tänään arvosteltiin SDP:n puheenjohtajan paperinmakuista linjapuhetta ja tiukasti katse paperissa luettua linjapuhetta. Itse olin enemmän kuin tyytyväinen, että eilen meidän puheenjohtajamme puhui kokonaan ilman paperia ja pitikin erinomaisen linjapuheen ja kuntavaalipuheen. Aikanaan Jyrki teki vastaavia samalla tavalla ja jo silloin hänen osaamistaan ihastelin. Nyt oli hieno huomata sama tapa ja tyyli ja varmuus Petterin puheenjohtajapuheessa. Hyvä henki ja yhdessä tekemisen henki välittyi vahvasti puheenjohtajapäiviltä Turussa ja myös tunnelmakuvat Kokoomusristeilyltä kertoneet samaa. Olen siis enemmän kuin iloinen, että tämä hyvä Me-henki nyt voi ja kukoistaa taas hyvin.

Kuntavaalien ehdokashankinnassa on nyt käynnissä loppukiri. Muutama viikko vielä aikaa kerätä ehdokkaita ja itse olen tähän urakkaan luvannut laittaa enemmän aikaa kuin koskaan ennen ja ympäri Suomen. Ehdokkaita on tänäänkin houkuteltu mukaan moneen eri kuntaan ja kaupunkiin ja pari on itsekin ottanut yhteyttä, että mukaan haluaisivat. Olen heitä sitten ohjaillut kyseisten kaupunkien kokoomuslaisten kanssa yhteyksiin. Itse uskon, että loppukirimme tulee olemaan maanlaajuisesti hyvä ja taistelemme edelleen tiukasti suurimman kuntapuolueen asemasta huhtikuun vaaleissa valtakunnallisesti. Eduskuntavaalit on sitten oma lukunsa ja niistä ei nyt vielä kannata puhua mitään. Rinne on tosin omat näyttönsä valtiovarainministerinä jo antanut ja nyt VM:ää johtaa Petteri. Ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että ei ole epäselvyyttä kumman näytöt puhuvat puolestaan. Mutta katsotaan nyt vielä eteenpäin ja sitten vasta katse eduskuntavaaleihin. Pääministeri Juha Sipilän näytönpaikka on nyt kevään hallituksen johtamisessa ja siinä pystyykö hän pitämään kiinni hallitusohjelmassa sovitusta talouslinjasta ja tavoitteista ja mysö uudistuksista joita maamme väistämättä tarvitsee. Arvioidaan sitäkin johtamista sitten hieman myöhemmin enemmän.

Kun Kokoomusristeilylle en nyt siis päässyt töiden takia niin tänään ehdin hetkeksi ulkoilemaankin. Loppijärvellä kylmää viimaa, mutta Torkin metsässä suojaisampaa ja mukanaa menoa perheen kanssa. Nyt varpaat taas lämpimät ja hetki vielä työhuoneessa huomisten työasioiden parissa. Riihimäen seudun kansanedustajien yritysvierailupäivä huomenna ja seutukunnan ja Hämeen asioita käsittelyssä ja sitten illalla Lopen kunnanhallituksen kokous.

Näillä kauniilla sanoilla Hyvää Runebergin Päivää!

Ovatpa meille rakkahat
koskemme kuohuineen,
ikuisten honkain huminat,
täht’yömme, kesät kirkkahat,
kaikk’kuvineen ja lauluineen
mi painui sydämeen.

Kommentit