Kokoomuksen kesäkokous Oulussa – Turvallisuus ei saa jäädä Soten jalkoihin

Blogi, tiistaina 21.08.2018

Aikainen herätys ja aamulento tänään Ouluun. Kokoomuksen Kesäkokous tänään ja huomenna Oulussa ja kauniissa säässä saimmekin kokoustaa. Aamulla ensin yrittäjätapaaminen ja sitten toritilaisuus. Oulun torilla olikin aamupäivän kasveilla todella paljon väkeä ja oli mukava huomata, että myös monet tulivat minuakin tapaamaan ja jututtamaan. Oli mukana tavata Mariia Yrjö-Koskinen ja Sakari Yrjö-Koskinen pitkästä aikaa ja myös Antti-Pekka Poutiainen ja monet muut. Ystävyys ja yhteistyö kantaa vaikka kotipaikat ja elämät kauemmaksi meitä heitteleekin.

Kesäkokouksessa tänään pitkä lista asioita ja käsittelyssä mm. ensi vuoden talousarvio. Tärkeä nyt saada varmistettua se, että hyvä talouspolitiikka saa jatkoa eikä kasvua tukahduteta kiristyvällä verotuksella eikä muillakaan vääränlaisilla ratkaisuilla.

Iso asia mikä on nyt jäänyt valitettavan pienelle huomiolle on se, että tämä sote on nyt jättänyt jalkoihinsa nyt myös turvallisuutemme kannalta tärkeät tiedustelulait. Nyt syksyllä on tärkeää ja välttämätöntä, että Perustuslakivaliokunta ottaa uudelleen mapeista pöydälleen niin siviili- kuin sotilastiedustelulait. Ne pitää saada voimaan vuodenvaihteessa ja jos tilanne vaatii niin sitten annetaan maakuntahallinnon siirtyä vielä hieman eteenpäin. Nyt turvallisuus täytyy nostaa työlistalla on ykköseksi.

 

Kommentit