Kokoomuksen Kesäkokous Hyvinkäällä – ja kutsu Pääministerin taustaryhmään.

Blogi, maanantaina 18.08.2014

Tänään sitten oli paluu täydellä teholla arkeen. Aikainen herätys ja Hyvinkäälle. Kun täällä omalla aluella kesäkokoustamme pidimme niin itse suuntasin Lopelta omalla autolla matkaan. Muu eduskuntaryhmä tulikin sitten Helsingistä busseilla. Kokous alkoi eduskuntaryhmämme puheenjohtajan Arto Satosen julkisella puheella. Hyvä puhe ja pidin arvokkaana sitä, että puheenjohtaja linjasi tiukasti, että SDP:n Antti Rinteen ehdottomat lisäleikkaukset koulutukseen vievät toteutuessaan maatamme väärään suuntaan. Myös huoli oppivelvollisuusiän pidentämisen kustannuksista on aiheellinen ja nyt onkin syytä selvittää, että olisiko tehokkaampaan pakon sijaan lisätä 15 miljoonalla eurolla mm. ammattistarttipaikkoja ja opintoohjausta ja erityisopetusta toiselle asteelle. Me uskomme, että tällaisessa kohdennetulla ratkaisulla raha saataisiin aidosti riittämään ja auttamaan niitä jotka eniten apua tarvitsevat.

Päivällä järjestimme isomman Kokoomus Kuuntelee -tilaisuuden Kauppakeskus Willassa ja siellä myös mielenkiintoisia yrittäjätapaamisia. Antoisa päivä niidenkin osalta ja antoi paljonkin ajattelemisen aihetta. Itseasiassa näistä osaan jo vastasimmekin aamulla linjaamalla, että nyt on tärkeää vahvistaa yrittäjien sosiaaliturvaa ja poistaa työllistämisen esteitä. Näistä useampikin yrittäjäkin tänään puhui. 

Ja iltapäivä oli sitten omistettu uudenlaiselle työlle. Pääministeri Alexander Stubb kokosi rinnalleen pienen kansanedustajaryhmän erityisesti talousasioiden ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan asioiden valmistelun tueksi. Itse sain kutsun tähän ryhmään mm. Ilkka Kanervan, Kimmo Sasin, Pertti Salolaisen ja Sampsa Katajan kanssa. Työtä tällä ryhmällä tulee riittämään, mutta hienoa päästä antamaan omaa osaamistaan tällaiseen. Tänään ensimmäinen parituntinen aiheiden parissa ja tarvittaessa jatkamme jo ensi viikolla kun budjettiriihi lähestyy. Tästä kutsusta olen supertyytyväinen.

Illansuussa vielä Stubbin kanssa vierailulle Koneelle. Mielenkiintoinen vierailu talousalueemme veturiyritykseen ja tuntui muutkin mukana olleet olleen kovinkin tyytyväisiä. Pääsimme tehdasvierailun lisäksi näkemään hieman tuleviakin hissimaailman innovaatioita ja hyvät keskustelut myös yrityksen Suomen ja Euroopan johdon kanssa. Itseasiassa Kone erinomainen esimerkki siitä mitä tuotekehityspanostuksilla saadaan aikaan. Yritys on kasvanut kovaa vauhtia ja työllistää ja tekee koko ajan maailman parhaita hissejä ja liukuportaita. Tässä yksi hyvä esimerkki, että tällaisessakin taloustilanteessa juuri T&K:n ja koulutukseen kannattaa panostaa. Tämän myös linjasimme kesäkokouksessamme tavoitteeksemme. Rinteen lisäleikkaukset koulutukseen ja T&K-rahoitukseen leikkaisivat nyt kasvun siemeniä ja ne tulee estää budjettiriihessä.

Mutta kello nyt jo 22.08 ja juuri kämpille. Huomenna aikainen herätys ja kesäkokous jatkuu Vantaalla Heurekassa. 

 

 

Kommentit