Kahden mitalin päätöspäivä.

Blogi, sunnuntaina 17.08.2014

Onnea siis Antti Ruuskaselle Euroopanmestaruudesta ja Tero Pitkämäelle EM-pronssista. Lähellä oli kolmoisvoittokin, mutta sen juhlan sotki Tshekin Vítezslav Veselyn, joka kiilasi suomalaiskolmikon sekaan. Mutta Ruuskanen tänään aivan omaa luokkaansa ja heitti yhden lähihistorian kovimman arvokilpailusarjankin. Voittoheitto oli 88,01, mutta kaikki kisaheitot reilusti yli 80 metrin ja miehelle myös kilpailun toiseksikin pisin kaari. Voitto siis oli ronssi-Ruuskaselle todellakin ansaittu ja lempinimi meni samalla romukoppaan.

Pitkämäki heitti 84,40 ja oli siis kolmas tällä kertaa ja ensimmäisissä arvokisoissaan heittänyt Lassi Etelätalo neljäs hyvällä 83,16 kaarellaan. Sillä nuorimies siis pitkään kiinni myös mitalissakin. Mutta sen aika ei vielä ollut, mutta mies näytti hermonsa ja taitonsa ja mitaleita on varmasti luvassa jatkossa.

Kaksi mitalia siis lopulta maamme joukkueen saldo EM-Zurichistä, mutta tämä viikko kyllä osoitti sen, että monella saralla on otettu isoja askelia kohti Euroopan huippua. Mitaleja olisi voinut tulla muutamakin enemmän, mutta tällä kertaa ei vielä ollut niidenkään aika. Mutta estejuoksussa niin 100 metrillä kuin 3000 metrilläkin ja moukarissakin ollaan hyvässä nosteessa. Sandra Erickssonin, David Söderberg ja Nooralotta Nezirin johdolla mennään seuraaviin kisoihin ja toivottavasti niiden mitalien aika silloin. Ja nuorissa monta kovaa nimeä tulossa ja useammassakin lajissa. Hieno juttu.

Mutta Zurichin Supersunnuntai oli hieno päätös yleisurheilun Euroopanmestaruuskilpailuille. Näistä kisoista jäi päätöspäivää ilmankin hyvä fiilis. Oikeaan suuntaan mennään.

Nyt jälleen koti-Suomessa. Muutama lomapäivä välissä ja nyt sitten takaisin taas jo työnääressä. Huomenna Hyvinkäälle eduskuntaryhmämme kesäkokoukseen ja siitä se politiikan ja työnsyksy sitten todenteolla käyntiin. 

Kommentit