Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen haluaa panostuksia osaamiseen

Uutiset, torstaina 09.04.2015

Kokoomuksen kansanedustaja ja Osaamisen ja Sivistyksen politiikkaverkoston puheenjohtaja Timo Heinonen haluaa tulevan hallituksen nostavan koulutuksen ja osaamisen kärkiteemakseen. Heinonen muistuttaa pienen maan pärjäävän jatkossakin vain korkealla osaamisella ja siihen pitää panostaa aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Tämä on Heinosen mukaan tärkeää ja järkevää vaikka taloutta pitääkin sopeuttaa ja säästää.

– Varhaiskasvatuslaki saatiin nyt alulle, mutta se vaatii vielä työtä. Esimerkiksi jokaisen lapsen oikeutta varhaiskasvatukseen tulee vahvistaa ja kirjata lakiin, toteaa Timo Heinonen.

th3Peruskoulussakin Heinonen näkee uudistamistarvetta kuten lukioissa ja ammattikouluissakin.

– Koulutuksesta ei ole enää varaa leikata. Itse asiassa koulutukseen pitäisi 90-luvun tapaan nyt panostaa ja satsata. Olen varma, että jokainen euro mikä laitetaan koulutukseen, lapsiin ja nuoriin, tulee moninkerroin takaisin, sanoo Heinonen, joka on itsekin koulutukseltaan luokanopettaja ja kasvatustieteen maisteri.

Kokoomus teki talven aikana laajan koulukiertueen ja Heinonen osallistui kiertueelle aktiivisesti. Kiertueella opiskelijoiden, opettajien ja vanhempien esityksistä koottiin raportti koulumaailman kehittämiseksi.

– Yksi iso asia on oppisopimuskoulutuksen kehittäminen ajassa. Nykyinen malli ei nyt toimi ja siksi oppisopimusta pitäisi viedä koulutussopimuksen suuntaan mistä on erinomaisia kokemuksia eri maista, totesi Heinonen.

Heinonen muistuttaa, että hyvän koulutuksen ja koulujen takaa löytyy hyvät opettajat ja myös hyvät koulutilat.

– Korkeatasoiseen opettajankoulutukseen pitää panostaa ja sen taso turvata. Mutta myös kouluissa antaa opettajille mahdollisuus myös opettaa. Se vaatii riittävän pieniä luokkia ja myös keinoja puuttua erilaisiin ongelmiin. Myös koulujen sisätilaongelmat pitää nyt ottaa yhtä vakavasti kuin työrauhaongelmatkin.

Kommentit