VLN:n Timo Heinonen: Hämeenlinnan uimahallin peruskorjaukseen iso valtiontuki

Uutiset, keskiviikkona 08.04.2015

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen on tyytyväinen VLN:n esitykseen, jolla Hämeenlinnan uimahalli saa valtiontuen peruskorjaukseen tälle vuodelle. Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:lle esitetään keskiviikkona Helsingissä pidetyn kokouksen päätöksellä miljoonaa euroa. Hämeeseen esitetään uimahallin peruskorjaustukea myös Heinolaan.

– Tämä on tärkeä juttu. Hämeenlinnan ja Heinolan uimahallit vaativat korjausta ja toivottavasti nyt nuo korjaustyöt saadaan liikkeelle, toteaa Timo Heinonen.

Yhteensä koko maassa tuetaan 24 hanketta vajaalla 17 miljoonalla eurolla. Hankkeista kaksi on valtakunnallisia suurempia hankkeita. Tätä tukea esitetään Iitin uudelle Kymi Ring moottoriradalle ja Lahden kaupungin urheilukeskukselle silmällä pitäen vuoden 2017 MM-hiihtoja.

– Lisäksi pienempiin hankkeisiin varasimme yli 7 miljoonaa euroa ja extrana oma lisämääräraha lähiliikuntapaikoille. Tällä listalla on sitten nyt uuden Suunta -asiakirjamme mukaisesti myös ratsastusmaneeseja, skeittiparkkeja, agilityn harrastuspaikkoja, frisbee golfratoja ja kuntoratoja. Halusimme, että jatkossa valtio tukee myös monipuolisesti uusiakin lajeja ja pienempiäkin lajeja, kertoi Timo Heinonen joka rakentamisjaoston puheenjohtajana vastasi uuden Suunta -asiakirjan valmistelusta.

Myös Hyvinkään Uimahallille Valtion Liikuntaneuvosto esittää 930 000 euron valtiontukea. Pienempien hankkeiden listalla on lisäksi lukuisia hankkeita ympäri Hämettä. Näistä lopullisen päätöksen tekee alueellisesti aluehallintovirastot

Kommentit