Kokoomuksen kannatus kovassa nousussa – Keskustan kannatus romahtanut alkuvuonna

Uutiset, sunnuntaina 28.02.2010

Kokoomus jatkaa yhä vakemmin suurimpana puolueena ja Keskustan kannatuksen aleneminen on näkyvin muutos puolueiden tuoreimmassa kannatusarviossa. Yle Uutisten tuorein puolueiden kannatustutkimus kertoo myös, että SDP:n jo aloitettu vaalikampanja ei ainakaan ole vankistanut puolueen kannatusta eikä keskustan puheenjohtajapeli oli luonut puolueen myönteistä nostetta.

– Erittäin mielenkiintoinen tulos. Olen iloinen, että rehellinen ja avoin sekä keskusteleva politiikan tekemisemme palkitaan näin. Tästä on hyvä jatkaa läpi vaikeidenkin aikojen, kun puolueellamme on todella vahva valtakirja tähän vastuunkantoon, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Kokoomuksen kannatus oli noussut jälleen kuukaudentakaisesta lähes puolella prosenttiyksiköllä ollen nyt 23,6 prosenttia. Kokoomuksen kärkipaikka on kestänyt nyt jo aina vuoden elokuusta 2008 lähtien. SDP:n kannatus oli nyt 21,2 prosenttia ja keskustan 19,6 prosenttia. Keskustan kannatus on romahtanut kuukaudessa yli prosentilla alapäin.

Pienempien puolueiden kannatusluvut ovat pysyneet tammikuulta helmikuulle käytännössä entisinä. Vain lievässä laskussa olivat edelleen perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.

Taloustutkimus haastatteli Ylen Uutisten tutukimusta varten 2 876 henkilöä 2.-22. helmikuuta 2010. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä.

Kommentit