Timo Heinonen kahden viikon isyyslomalle

Uutiset, maanantaina 01.03.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen jää eduskuntatyöstä kahden viikon isyyslomalle 2.3.2010 alkaen. Heinosen perheeseen syntyi lapsi maaliskuun alussa.

– Minulle on tärkeää, että Suomessa kaikki voisivat pitää isyyslomaa perheen kasvaessa. Pidän luonnollisena, että nyt kun oma perhe kasvoi niin vietän ensi hetken perheen kanssa, kommentoi Timo Heinonen.

Heinonen ei halua kertoa iloisesta perhetapauksesta enempää.

– Yksityisyyden rajoja on koeteltu viime vuosina sillä tavalla lehdissä, että on tärkeää nyt tarkasti pohtia miten tulevaisuudessa pitää toimia. Työni kautta tulen julkisuudessa itse näkymään ja perheasioiden ja mm. isyysloman parissa tulen myös työtä tekemään. Mutta perheeni haluan pitää rauhassa.

– Tavoitteeni on, että ensi vaalikaudella saisimme mm. aikaan sen, että vanhemmuuden kustannukset jakautuisivat oikeudenmukaisesti niin äidin ja kuin isänkin työnantajan kesken ja kaikilla olisi aito mahdollisuus myös isyyslomaan ja vanhempainvapaaseen työtehtävistä, työasemasta tai taloudellisesta asemasta riippumatta. Myös yksityisyrittäjien asemaa tässä valossa pitää vahvistaa, totesi Timo Heinonen.

Heinonen on isyyslomalla eduskunnasta 2.3.-14.3.2010.

Kommentit