Historic-rallia ajettiin Lopella Timo Heinonen tyytyväinen kotikuntansa saamaan palautteeseen

Uutiset, lauantaina 27.02.2010

Ralliautoilun Historic Rally Trophy-sarja jatkui lauantaina Lopella. Betoni-Lehto rallin viidellä erikoiskokeella jaettiin 11 luokkavoittoa, sarjassa kun ratkaisevat luokkakohtaiset pisteet. Matkaan starttasi kaikkiaan 115 historic-autoa, maaliin selvisi 88 paria. Kilpailun järjestivät Lopen UA ja Karkkilan UA.

Luokkavoittajista nopein oli Lopen oma pari Ilkka Rantala-Janne Salonen, jotka ratkaisivat pelin hyväkseen ajamalla viimeisellä erikoiskokeella rajun 21 sekunnin pohja-ajan ennen siihen asti johtanutta Riihimäen UA/HRF:n paria Arto Rekola-Henri Lindroos. He ajoivat historicin isossa luokassa. Tulokset ovat ehdolliset, koska kärkiautojen moottorien tekninen tarkastus toteutetaan myöhemmin.

1400/V1600 Trophyn voiton otti pohjalaispari Jyri Ahonen –Ari Pihlajamäki. Kansallisen yleisen luokan voittoon ajoi myös kovan loppukirin ottanut Tervakosken UA:n Joonas Kolehmainen kartturinaan RiiUA:n Mikko Kautto. A-juniorikisan voiton kuittasi Karkkilan UA:n Reijo Lauren kakkosenaan Pasi Nurmi. B-juniorit voittivat Lempäälän Jussi ja Anssi Saarinen.

– Ralli sai erittäin paljon kiitosta mukana olleilta. Erityisesti Räyskälän legendaarisen ”Vauhtipuiston paluuta” kiiteltiin, totesi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen vastasi oman kotiseuransa järjestämän kilpailun kuulutuksista, mutta päivän aikana hän ehti myös lumipenkoille kilpailua seuraamaakin.

– Aina kun oma seura pyytää niin mukana ollaan. Mutta hauska oli ehtiä myös itse kilpailuakin seuraamaan, totesi Heinonen, joka on selostanut 10 vuoden aikana satoja ralleja ja ratakilpailuja SM- ja MM-sarjatasolta aina pienempiin aluekilpailuihin.

– Tänään itseasiassa hieman suunnittelimme myös tulevaa kautta. Katsotaan jos saamme kalenteriin mahtumaan niin ehkä teen joitakin tv-ohjelmiakin vielä, paljasti Heinonen.

Kommentit