Kokoomuksen kannatus kääntyi hyvään nousuun – Kesäkokouksen toinen päivä Vantaalla

Blogi, keskiviikkona 28.08.2019

Kokoomuksen Kesäkokouksen toinen päivä Vantaalla alkoi loistavissa tunnelmissa. Tehty työ tuottaa tulosta ja aamun gallupit kertovat, että ne näkyvät myös kannatusluvuissa. Kokoomuksen kannatus nousee kuukauden takaisesta Helsingin Sanomien gallupissa 0,7%-yksikköä ja olemme hyvin kakkosena edelleen ykköspaikkaa pitävien perussuomalaisten takana. Persujen kannatus tosin jo nyt laskussa – ainakin tässä gallupissa. Halla-aholaisten ykköspaikka kuitenkin edelleen tukeva ja puolue on edelleen ainoa minkä kannatus alkaa kakkosella. PS:n kannatus nyt 20,0% ja meidän 17,4%. Takanamme sitten SDP ja neljäntenä Vihreät. Vihreiden kannatus myös jo laskussa kuten myös keskustan, jonka kannatus näyttää todella pahalta runsaasta puheenjohtajakampanjan näkyvyydestä huolimatta. Keskustaa kannattaa enää 12,1% prosenttia äänestäjistä ja seuraavaksi näyttää kannatustaan parantavat vasemmistolaiset vaanivan niskan takana. Kesällä myös paljon näkyvyyttä saanut Liike Nyt menettää vähäistä kannatustaan ja on jo 1% kannatuksella periaatteessa virhemarginaalissa koko puolue. Näyttää puolueeksi rekisteröityminen syövän Harkimon joukkojen uskottavuutta ja kannatusta edelleen.

Kokoomuksen Kesäkokouksen toinen päivä tänään Vantaalla.

Itse uskon, että Rinteen vasemmistohallitus toiminnallaan ja toisaalta toimimattomuudellaan tulee entisestään vahvistamaan niin meidän kuin perussuomlaistenkin kannatusta. Jos esimerkiksi liikenneministeri Sanna Marin (SDP) nyt peruu EU:n kirjelmöinnin myötä jo eduskunnan päättämän kevytautolainsäädännön niin se tullee satamaan PS:n pussiin. Nyt kyse siitä nöyristelläänkö EU:n kirjelmöinnin edessä vai pidetäänkö eduskunnan päätösvallasta kiinni. Helppo todeta, että missä EU siellä ongelma tämän jälkeen. Ja itse totean, että EU:n pitäisi olla tällaisissa pienissä asioissa pieni ja isoissa iso. Keskittyä siis aidosti isoihin Euroopan asioihin ja jättää monoautot, kevytautot ja muut jäsenvaltioiden päätettäväksi niin kuin me jo Suomen eduskunnassa päätimme.

Myös Porvoon tapahtumat tulevat näkymään puolueiden asetelmissa ja kannatuksissa kuten myös SDP: isot nyt jo petetyt lupaukset vanhustenhoitoon ja hoiva-alalle. Super ja Tehy jo pettyneitä kun luvattua 0,7 sitovaa hoitajamitoitusta ei tulekaan ja myös koulutuksen ja sivistyksen luvatut rahat suhteessa luvattuun koulutusmiljardiin aiheuttavat kiukkua. Ymmärrän. Petettyjen lupausten lista kasvaa joka päivä. Mitä tänään listalle tuleen niin olemme varmasti illalla viisaampia.

Tänään Vantaalla puheenjohtajamme syksyn linjapuhe ja myös vaihtoehtobudjettimme työstö liikkeelle. Valtiovarainvaliokunnan vastaavana vastaan tästä työstä kokoomuksessa. Iltapäivällä sitten erinomaisen hyvä Kokoomus Kuuntelee -tilaisuus Tikkurilassa. Paljon väkeä liikkeellä ja Kokoomus kiinnostaa jälleen!

Niin ja myös vierailulla Suunnolla. Maailman toiseksi suurin urheilukellojen valmistaja ja upeaa, että kellot tehdään Vantaalla Suomessa. Korkeaa osaamista! 

Kommentit