Kokoomuksen kannatus jatkaa nousua – prosentti kuukaudessa SDP:n syöksykierre syvenee

Uutiset, perjantaina 25.05.2007

Kokoomuksen ja keskustan kannatus on perjantaina julkaistun MTV3:n tuoreimman mielipidemittauksen mukaan tasoissa. Hallitusvastuu ei ole syönyt kokoomuksen kannatusta vaan päinvastoin puolueen kannatus on jatkanut tasaista kasvua. Kuukaudessa puolueen kannatus on noussut jälleen prosenttiyksiköllä. Samaan aikaan SDP:n oppositiopolitiikka ei ole tuottanut tulosta tai ainakaan puolueen kannalta myönteistä tulosta ja demarien kannatus on edelleen jyrkästi laskussa.

– Tottakai tämä on rohkaiseva tulos. Se on merkki siitä, että uuden sinivihreän hallituksen politiikka nauttii varsin vahvaa kannatusta ja kansa on päätösten takana, totesi Timo Heinonen.

MTV:n Research Internationalilla teettämän tutkimuksen mukaan keskustaa äänestäsi nyt 23,4 ja kokoomusta 23,3 prosenttia suomalaisista.

SDP:n kannatus pohjalukemissa

Vaaleista alkanut SDP:n syöksykierre on vain syventynyt ja tällä hetkellä SDP:tä kannattaa enää vain 20,8 prosenttia suomalaisista. Research Internationalin tutkimuksissa demarien kannatus ei ole koskaan ennen ollut näin alhaalla.

-Demarien oppositiopolitiikka on ollut näin ainakin uuden kansanedustajan silmin varsin hampaatonta. Enemmänkin sanahelinää ja räksytystä. Toisaalta olen itsekin miettinyt menisikö tällainen oppositiopolitiikka minuun läpi, kun tietää, että sama puolue on ollut toistakymmentä vuotta hallitusvastuussa korjaamatta asioita. Eli jos tämä aika ei ole riittänyt opintorahan ja muiden korotukseen niin olisiko nyt vaalikampanjan jälkeen puolue parempi hoitamaan asioita? Tämän tilanteen fiksut äänestäjät huomaavat ja ymmärtävät ja se näkyy sitten juuri näin.

-Niin sitä sopii kysyä onko nämä nyt sitten pohjalukemat? Varmasti tilanne tasoittuu, jos oppositiopolitiikka järkiintyy.

Tutkimuksen mukaan muiden puolueiden kannatuksissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia.

Kannatus prosentteina (suluissa kannatus eduskuntavaaleissa 2007).
* Keskusta 23,4 (23,1)
* Kokoomus 23,3 (22,3)
* SDP 20,8 (21,4)
* Vihreät 9,6 (8,5)
* Vasemmistoliitto 9,0 (8,8)
* Kristillisdemokraatit 5,0 (4,9)
* Perussuomalaiset 4,4 (4,1)
* RKP 4,1 (4,5)
* Muut 0,4 (2,4)

Kommentit